Skip to main content
V Posavju 5.7° C Torek, 23. 2024
04.11.2022
17:33
Leon Stergar, Gregor Glas
Grafika: ePosavje.com
Sploh prvič se je zgodilo, da sta v članski košarkarski reprezentanci dva Posavca. Kaj dva Posavca, dva Krčana!

Razpored tekem

3. kolo drugega dela

Petek, 11. november 2022, ob 13. uri po slovenskem času
Tel Aviv – Shlomo Group Arena
IZRAEL : SLOVENIJA

4. kolo drugega dela

Ponedeljek, 14. november 2022, ob 18. uri
Koper - Arena Bonifika
SLOVENIJA : NEMČIJA

Stergar in Glas na seznamu selektorja Sekulića

KRŠKO Selektor članske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je objavil seznam kandidatov za kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2023. Slovenci bodo v 3. in 4. kolu drugega dela igrali proti Izraelcem in Nemcem, na seznamu pa sta tokrat prvič dva posavska košarkaša - dva Krčana - Gregor Glas in Leon Stergar.

Pet povratnikov in dva novinca

V ponedeljek bodo s treningi pred sredinim odhodom v Izrael poleg omenjenih dveh začeli še Žiga Samar, Edo Murić, Jakob Čebašek, Jurij Macura, Robert Jurković in Bine Prepelič, v reprezentančno zasedbo se vračajo Jan Špan, Miha Lapornik, Luka Lapornik, Blaž Mahkovic in Jordan Morgan ter poleg Stergarja drugi novinec Urban Klavžar.

Sekulić: "Pred nami sta dve izjemno zahtevni in pomembni tekmi"

"Pred nami je nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo in čakata nas dve izjemno zahtevni ter pomembni tekmi, ki že lahko prineseta vozovnico za nastop na prvenstvu. V primerjavi s poletjem se bomo zbrali v precej spremenjeni zasedbi, kar nam sicer nekoliko otežuje kontinuiteto dela," pravi selektor Sekulić. Večina igralcev je bila v zadnjem obdobju že del te reprezentance in pozna sam sistem, tako da s prilagajanjem ne bi smeli imeti težav. "Hkrati verjamem, da bodo tudi novinci vlili dodatno energijo. Upam, da bodo igralci dobro klubsko formo prenesli tudi v reprezentančni dres," še dodaja.

košarka
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi