Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
09.09.2022
14:23
Začetek nove sezone v 1. rokometni ligi
Grafika: ePosavje.com
S prvimi štirimi tekmami se bo v petek začela 1. slovenska rokometna liga, v kateri bomo Posavci letos imeli dve ekipi, Dobovčane in Krčane, ki se med najboljše vračajo po igranju v 1. B ligi.

Začetek sezone v 1. slovenski rokometni ligi

KRŠKO S tekmami med Slovanom in Škofjo Loko ter Krko in Celjem Pivovarno Laško se bo v petek začela nova sezona 1. slovenske rokometne lige. Tokratna sezona bo še bolj posavsko obarvana od lanske sezone, ko so v prvi ligi nastopali Dobovčani in sezono končali na 11. mestu. Letos se jim bodo med najboljšimi pridružili še krški rokometaši.

Kje začnejo, kdaj bo prva domača tekma in kdaj prvi derbi?

KRČANI Krški rokometaši bodo po lanski osvojitvi naslova prvaka 1. B slovenske rokometne lige novo sezono začeli v Slovenj Gradcu, kjer jih srečanje čaka v soboto ob 20. uri. Prav Korošci so januarja v šestnajstini Pokala Slovenije slavili v Krškem s 30:34 (13:21) in prekinili tedaj daljši niz neporaženosti krške ekipe v 1. B ligi. Prvo domačo tekmo v novi sezoni bodo Krčani odigrali naslednji petek, 16. septembra v Krško prihajajo Trebanjci.

DOBOVČANI Za razliko od Krčanov bodo Dobovčani prvo tekmo nove sezone odigrali pred domačimi gledalci in to prav z nasprotniki Krčanov v 2. krogu prvenstva. Trebanjci bodo v Dobovi gostovali v soboto, srečanje se bo začelo ob 19. uri. V naslednjem krogu nato dobovski rokometaši gostujejo v Škofji Loki.

DERBI Navijači obeh posavskih ekip bodo morali do prvega posavskega derbija počakati vse tja do decembra. To bo namreč zadnja tekma pred odhodom na zimski počitek, v 13. krogu prvenstva bodo predvidoma 17. decembra Dobovčani gostili Krčane, druga tekma pa bo v 26. krogu 27. maja v Krškem.

Krčani z novinci

Pred novo sezono so se najbolj okrepili v krškem klubu. Na mestu desnega zunanjega igralca bo Juretu Švalju družbo delal Matej Sarajlić, po odhodu Borisa Jazbeca bo na desnem krilu ob Mitji Romihu igral Matic Dosedla, spremembi sta prišli tudi na vratarskem mestu - ob Kristjanu Kozoletu bosta med vratnicama stala Luka Logar in Josip Žitković. V zmagovalni ekipi 1. B slovenske rokometne lige večji sprememb ni bilo, po poškodbi se vračata Tomaž Grobelnik in Jure Škafar, na mestu krožnega napadalca ostaja Matej Košir.

rokomet
rokometni klub krško
krško
brežice
rk dobova
dobova

Pridružite se nam