Skip to main content
V Posavju 11° C Petek, 26. 2024
03.03.2023
13:45
Tomaž Zakrajšek, NK Krško
Foto: arhiv ePosavje
S tekmo med Ilirijo in Nafto se je v četrtek v Ljubljani začel 19. krog 2. slovenske nogometne lige, prvi krog v spomladanskem delu prvenstva. V Krškem pred drugim delom številne spremembe.

Spremembe v Krškem

KRŠKO Zadnja tekma 19. kroga 2. slovenske nogometne lige bo v nedeljo v Krškem, kamor prihajajo nogometaši kranjskega Triglava. Pred začetkom sezone so se v Krškem zgodile številne spremembe. Članska ekipa NK Posavje Krško je v zimskem času izstopila iz tretjeligaškega tekmovanja, sedem njihovih igralcev pa se je priključilo drugoligaški ekipi NK Krško. 

Zakrajšek je novi kapetan

Od jesenske ekipe Nogometnega kluba Krško Krško so v klubu ostali Hanžek, Shimba, Goričar, Ribič Ž., Ruedl, Stopar, Rudonja, Kunštić, Arapović, Lovrić in Brekalo, ekipi pa se je priključilo sedem igralcev NK Posavje Krško. Novi člani drugoligaša so tako postali Lokar, Jurečič, D. Sivonjič, F. Sivonjič, Rešetič, Gorenc in Petančič. Med novinci je tudi povratnik iz novomeške Krke Krke in novi kapetan krške ekipe Tomaž Zakrajšek. Do spremembe je prišlo tudi na mestu glavnega trenerja, novi glavni trener je Rok Zorko.

Kratkoročni cilj? Obstanek v 2. slovenski nogometni ligi

V klubu napovedujejo, da je kratkoročni cilj združene ekipe obstanek v 2. SNL. "Dolgoročno želimo navijačem vrniti domače moštvo, ki bo igrala sodoben nogomet, najbolj talentiranim posavskim nogometašem pa ekipo, ki bo za njih zadnja razvojna stopnička na poti do profesionalnega nogometa," dodajajo. Krčani so v pripravljalnem obdobju premagali drugo ekipo Sturma iz Graza z rezultatom 1:0, boljši so bili tudi od ekipe SAK Celovec z rezultatom 2:0.

V PONEDLJEK: O poenotenju nogometa v Krškem

nk krško
nogomet

Pridružite se nam

Poglejte tudi