Skip to main content
V Posavju 23.9° C Ponedeljek, 29. 2024
28.07.2023
09:16
Foto: Damijana Štraser
V četrtek, 27. julija 2023, so na tiskovni konferenci NK Krško Posavje predstavili novo vodstvo kluba in načrte za prihodnje delo.

NK Krško Posavje

Kot smo že poročali, sta se NK Krško in NK Posavje združila v enoten klub, ki bo nosil ime NK Krško Posavje. V sredo, 26. julija 2023, je v sejni sobi AMD na stadionu Matije Gubca potekala pomembna skupščina kluba, ki je postregla s ključnimi predstavitvami in pomembnimi sklepi za prihodnost nogometnega kluba v naši regiji.

Na sredini skupščini so izvolili novo vodstvo kluba

Glavna tema skupščine je bila združitev dveh močnih klubov, NK Krško in NK Posavje Krško, v nov in združen klub, imenovan NK Krško Posavje. Ta zgodovinski korak predstavlja trden temelj za nadaljnji razvoj in napredek naše regije na področju nogometa. "Skupaj bomo zgradili močno in enotno nogometno skupnost ter zagotovili boljše priložnosti za naše igralce, navijače in lokalno skupnost.
Ob tej priložnosti smo izvolili tudi novega predsednika kluba NK Krško Posavje, Jožeta Tomažina, ki bo s svojimi izkušnjami in vizijo vodil klub v prihajajočih obdobjih. Poleg predsednika pa so bili izvoljeni tudi ostale člani vodstva kluba, ki bodo skrbeli za nemoteno delovanje kluba ter uresničevanje zastavljenih ciljev".

Športni cilji NK Krško Posavje

Kot ključne cilje za razvoj novonastalega kluba navajajo razvoj nogometne šole, s čimer bodo skrbeli za kakovostno delo v nogometni šoli, kjer bodo vzgajali in razvijali otroke od njihovega sedmega leta dalje. Program NOGOBIKCI omogoča prisotnost v osnovnih šolah, kar bo otrokom omogočilo prvi stik z nogometom in spodbudilo ljubezen do tega športa. Kot naslednji cilj so si zadali nadgrajevanje mlajših selekcij. Kot dodajajo je njihov glavni cilj "nadaljevati s kvalitetnim in strokovnim delom v mlajših selekcijah (U8-U13), s čimer želimo postati najkvalitetnejša nogometna šola v regiji. Poudarek bo na individualnem razvoju perspektivnih igralcev, ki jim bomo zagotovili dodatno delo za še boljše napredovanje". Poudarek dajejo tudi mednarodnem sodelovanju in tekmovanju. "Sodelovali bomo na močnih mednarodnih turnirjih in prijateljskih tekmah v širši regiji. S tem želimo ponuditi našim mladim igralcem priložnost za igranje na višji ravni in pridobivanje neprecenljivih izkušenj". Razvoj članske ekipe "zavedamo se, da so domači nogometaši temelj našega kluba, zato si želimo sestaviti ambiciozno člansko ekipo, ki bo sestavljena pretežno iz igralcev vzgojenih v lokalnem okolju. Naša želja je napredovanje v 2. SNL, kjer verjamemo, da klub sodi".

Fotogalerija (Foto: Damijana Štraser)

Finančni cilji

Finančni cilji NK Krško Posavje za prihajajoče obdobje so jasno opredeljeni, kljub trenutno negativnemu finančnemu stanju kluba. Želijo si predvsem pridobitve dodatnih donatorjev in sponzorjev. "Aktivno se bomo posvetili iskanju novih donatorjev in sponzorjev, ki bodo podprli naše delovanje in razvoj kluba. Zavezani smo k ustvarjanju dolgoročnih partnerstev, ki bodo omogočila finančno stabilnost in rast kluba". Osredotočili se bodo tudi na revizijo finančnega stanja in strateški načrt, "prioriteta v drugi polovici leta 2023 bo temeljita revizija finančnega stanja po prevzemu vodenja združenih klubov. Načrtovali bomo strateški pristop k zapiranju obstoječih finančnih obveznosti in zagotovitvi likvidnostnih sredstev za nemoteno delovanje nogometne šole vseh selekcij ter igranje članske ekipe v pokalu Slovenije in 3. SNL". Glede finančne sanacija in poravnavanja obveznosti dodajajo "Upravni odbor se bo prizadeval za učinkovito finančno sanacijo kluba, ki bo omogočila pravočasno in skladno poravnavanje vseh obveznosti. Skrbno bomo spremljali finančne tokove in prilagajali naše aktivnosti glede na dosežene rezultate". Glede skrb za razvoj in investicije pravijo, da se "kljub finančnim izzivom ne bomo zanemarili razvoja in investicij v klub. Poudarek bo na kakovosti delovanja nogometne šole ter zagotavljanju optimalnih pogojev za razvoj naših igralcev. Upravni odbor bo premišljeno načrtoval in izvajal investicije, ki bodo dolgoročno koristile klubu".

Infrastrukturni cilji

Infrastrukturni cilji NK Krško Posavje so usmerjeni v posodobitev vadbenih površin in dolgoročno izgradnjo sodobnega nogometnega vadbenega centra. Predvsem si želijo posodobitev vadbenih površin. "Naša prva prioriteta je posodobiti del vadbenih površin, zlasti POLIGON z naravno travo. Načrtujemo tudi izboljšanje razsvetljave na igriščih z umetno travo in poligonu z naravno travo, kar bo omogočilo boljše pogoje za vadbo v večernih urah". Za pridobivanje dodatnih finančnih sredstev bo novo vodstvo kluba aktivno iskalo dodatna finančna sredstva, bodisi preko razpisov, sponzorstev ali donacij. "Ta sredstva bomo namenili za izvedbo infrastrukturnih projektov in posodobitve vadbenih površin", dodajajo. Dolgoročni cilj kluba je izgraditi nogometni vadbeni center, ki bo omogočal najkakovostnejše pogoje za razvoj in trening mladih nogometašev. "Načrtujemo izgradnjo centra v sklopu hipodroma Brege, s štirimi igrišči ter vso potrebno infrastrukturo". Cilj je zaključiti projekt do konca leta 2026. Obetajo si tudi sodelovanje z lokalnimi in državnimi institucijami. "S pomočjo Mestne občine Krško, RS, Fundacije za šport, NZS in UEFA bomo skušali pridobiti potrebna finančna sredstva na razpisih, da bomo lahko uresničili projekt izgradnje Nogometnega centra. Sodelovanje in podpora institucij bo ključnega pomena pri uresničitvi tega cilja".

Zorko: Nova pot je zastavljena zelo ambiciozno

Rok Zorko, strokovni vodja kluba NK Krško Posavje pravi, da bodo z združenjem obeh klubov v NK Krško Posavje "združili moči, znanje in izkušnje, kar nam bo omogočilo bolj celovito in učinkovito delo na področju razvoja igralcev ter vzpostavitve močnega tekmovalnega moštva. Skupaj si bomo prizadevali za doseganje odličnih športnih rezultatov, obenem pa bomo zagotavljali kakovostno izobraževanje in vzgojo mladih nogometašev v skladu z najvišjimi standardi. Z zelo ambicioznimi in visokimi cilji smo se postavili na nogometno pot, polni entuziazma, energije in ljubezni do igre. Verjamemo, da lahko dosežemo te cilje in ob tem uživamo vsak trenutek. Največje nagrade za naš trud bodo polne tribune, srečni otroci in mladostniki, ki odkrivajo veselje nogometa ter napredek, ki ga bomo dosegli tako na igrišču kot v izboljšanju naše infrastrukture".

Naj bo nova sezona, polna navdušenja, strasti in športnih užitkov!
Športni pozdrav,
NK Krško Posavje

krško
nk krško posavje

Pridružite se nam

Poglejte tudi