Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
12.03.2019
10:24
Grafika: Ansat TV
Do 15. marca rok za vpis otrok v krške vrtce, ženska salamiada v Sevnici, dobrodelni koncert Imeti rad Rotary kluba Sevnica in študijski krožek lončarstva Ljudske univerze Krško.

Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 351, 12. marec

Do 15. marca rok za vpis otrok v krške vrtce

Občina Krško je v teh dneh objavila razpis za vpis otrok v vrtce na območju občine Krško za šolsko leto 2019/20. Vlogo za vpis morajo starši oddati najkasneje do 15. marca 2019, ne glede na to, kdaj v šolskem letu 2019/2020 bodo otroka dejansko vključili v vrtec.

Ženska salamiada v Sevnici

Grad Sevnica je četrto leto zapored gostil damski modno-kulinarični večer. Dogodek je vnovič zelo uspešno povezal prijetno žensko energijo in sveže modne trende obutve podjetja z najstarejšo tradicijo v sevniški občini, Kopitarne Sevnica.

Koncert Imeti rad Rotary kluba Sevnica

V Rotary klubu Sevnica so znova pripravili tradicionalni dobrodelni koncert "Imeti rad". Na koncertu so nastopili Godba Sevnica z dirigentom Maticem Nejcem Krečo z gostom Omarjem Naberjem. Izkupiček koncerta – zbrali so tri tisoč evrov – je v celoti namenjen nakupu opreme za nadarjene mlade glasbenike v Godbi Sevnica.

Študijski krožek lončarstva Ljudske univerze Krško

Na Ljudski univerzi Krško so s študijskim krožkom lončarstva obudili tradicijo lončarstva v Posavju. Strokovni mentor Alojz Kržan je podrobneje predstavil postopek tradicionalne izdelave lončene posode. Udeleženci so se seznanili s teorijo, spoznali zgodovino lončarstva, tehnike oblikovanja ter celoten proces izdelave. Sledil je praktični del, kjer so urili svoje ročnodelske spretnosti.

Ansat TV

posavski tednik
ansat tv
sevnica
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja