Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
23.11.2022
14:01
Janez Kerin
Foto: ePosavje.com
Janez Kerin je v prvem krogu županskih volitev v Krškem dobil 98 glasov več od tretjeuvrščenega Aleša Zorka iz Gibanja Svoboda in se tako uvrstil v 2. krog volitev čez slabih 14 dni.

"Prepričan sem, da smo delali dobro in da smo bili dovolj med ljudmi"

KRŠKO In kaj nam je povedal po uvrstitvi v drugi krog županskih volitev, ki bo v nedeljo, 4. decembra? "Občutki ob uvrstitvi v 2. krog so bili pričakovani, tako sem tudi napovedal pred časom, da pričakujem uvrstitev v drugi krog. Iz preprostega razloga, ker sem prepričan, da smo delali dobro, da smo bili dovolj med ljudmi in da smo z našim programom, ki je bil pravočasno objavljen na spletnih straneh in sem ga predstavljal med občankami in občani, dovolj nazorno predstavili in da verjamejo, da je to pot uspešnega razvoja naše občine v naprej," je izid županskih volitev komentiral Janez Kerin.

In kakšna je bila volilna kampanja?

Kerin je prvič sodeloval v volilni kampanji. "Nisem pričakoval nizkih udarcev, s protikandidati smo imeli spoštljiv odnos, morda smo dobili celo nekaj kritike, da smo bili preveč mirni. Kljub temu vsi delamo za dobro naših občank in občanov. So pa poti malce različne in se po posameznih segmentih razlikujejo. Kampanja kot takšna je bila v redu, ni bila naporna. Rad sem se srečeval z ljudmi, rad sem spoznaval nove ljudi, nove obraze in z veseljem prisluhnem njihovim težavam. Čeprav se nekaterim zdijo te težave minimalne, pa verjamem, da je vsaka takšna težava je lahko za nekoga tudi velika in bomo te težave reševali v prihodnje," dodaja.

"Morda smo pričakovali kakšen mandat več"

Drugovrščeni kandidat v prvem krogu županskih volitev v Mestni občini Krško je član Modre smeri, ni pa ustanovitveni član. Kot pravi, sem jim je "pridružil pri pisanju programa, pri analiziranju zapisnikov sej krajevnih skupnosti in zapisnikov sej Občinskega sveta. Morda smo pričakovali kakšen mandat več, ampak to je, kar je. Občanke in občani so tako odločili. Verjamem, da bomo s temi štirimi mandati delali dobro in za dobrobit naših občank in občanov."

Občina Krško

"Gremo na zmago"

Kerin poudarja, da gredo v 2. krogu na zmago. "To smo šli že od samega začetka. Pričakujem, da bomo imeli nekaj soočenj na televiziji in si bova lahko s protikandidatom izmenjala kakšna stališča. Da si bova izmenjala mnenja in vsak na svoj način nagovarjala naše občanke in občane, da nam bodo prisluhnili. Da nam bo osnovno vodilo dobrobit občankam in občanov, ne pa neke politične zakulisne igrice," še dodaja.

O podpori pred 2. krogom

Na vprašanje, ali se je morda s katerim od protikandidatov v 1. krogu pogovarjala o morebitni podpori v 2. krogu pa odgovarja, da se do torkovega popoldneva to še ni zgodilo. "Nisem imel še nobenega klica s protikandidati iz 1. kroga, da bi se dogovarjala glede podpore," je zaključil Kerin.

krško
video
eposavje

Pridružite se nam

Poglejte tudi