Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
28.09.2022
21:39
Foto: ePosavje.com
V torek se je kot kandidatka za županjo Mestne občine Krško predstavila Janja Starc, ki je v lokalnem okolju najbolj prepoznana kot zagovornica in zastopnica obrti in malega gospodarstva.

Janja Starc kandidatka za županjo Mestne občine Krško

KRŠKO Janja Starc je širši javnosti prepoznana kot zagovornica obrti in malega gospodarstva, saj pri svoji poklicni poti že ves čas deluje pri Območni obrtno-podjetniški zbornici Krško. "Prvi razlog za kandidaturo je ta, da so me naši podjetniki, obrtniki dolgo časa nagovarjali, da je že čas, da občino prevzame nekdo iz gospodarstva. Drugi razlog pa je tudi nek izziv," pravi Janja Starc.

Podpora podjetjem in obrtnikom

Glede na to, da prihaja iz gospodarstva, bo bistveni poudarek na tem področju, predvsem podpori podjetjem in obrtnikom, saj so ti "gibalo razvoja celotne občine," poudarja sogovornica in dodaja, da če želiš biti uspešen na področjih, kot sta šport ali kultura oz. da bodo v občini lahko vse sfere solidno delovale, je moraš imeti dobro gospodarstvo, "ker nenazadnje je gospodarstvo tisto, ki polni občinski proračun."

Potrebno je izkoristiti potencial strateške pozicije lokalne skupnosti

Med drugim je izpostavila, da je treba izkoristiti potencial, ki ga ponuja strateška pozicija naše lokalne skupnosti, kot so logistična infrastruktura, bližina milijonskega mesta Zagreb in Nuklearna elektrarna Krško. In prav umeščanje oz. izgradnja drugega bloka jedrske elektrarne bo, kot je poudarila, predstavljala najvišji možni razvojni potencial tako za gospodarstvo, prebivalstvo, okolje in samo občino. Med drugim je še dodala, da bi se kot županja zavzemala, da bi Mestna občina Krško skozi karierne priložnosti in prijetno bivalno okolje postala mladim prijazna občina.

Na volitve s podpisi občanov

Janja Starc je neodvisna kandidatka, ki kandidira s podpisi občank in občanov ter s samostojno obrtno-podjetniško listo. "Sem politično neopredeljena, edina moja opredelitev je ta, da če kdo nekaj dobrega predlaga, je treba to podpreti in to je moj cilj." Na predstavitvi je omenila, da je Iztok Starc, ki se v Krškem prav tako poteguje za župansko funkcijo, sicer njen bratranec, a da se še nista pogovarjala o kakršnem koli sodelovanju, v primeru, da volivci kateremu od njiju zaupajo mandat.

In s samostojno obrtno-podjetniško listo

Predstavitve kandidature Janje Starc za županjo Mestne občine Krško so se udeležili tudi nekdanji dolgoletni predsednik Obrtne zbornice Slovenije Branko Meh, predsednik Območno obrtno-podjetniške zbornice Krško Dušan Arh ter predstavniki malega gospodarstva in obrtništva iz sosednje Hrvaške.

volitve
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja