Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
17.11.2022
11:16
NSI in SLS v Brežicah
Foto: arhiv strank NS.i in SLS
Nova Slovenija in Slovenska ljudska stranka se prvič z enotno listo podajata brežiška občinska odbora (OO) strank Nova Slovenija (N.Si) in Slovenska ljudska stranka (SLS).

N.Si in SLS v Brežicah s skupno listo na lokalnih volitvah

BREŽICE Predstavniki obeh odborov so predstavili program dela za obdobje 2022–2026 in kandidate za občinski svet. Člane obeh povezujejo podobni pogledi na nadaljnji razvoj občine, pri čemer izpostavljajo težnjo po enakomernem razvojem mesta in podeželja. Podpirajo razvoj občine, s katerim bo lokalna skupnost ohranila poseljenost in ustvarjala možnosti za življenje mladih. Poudarjajo pomen podpornega okolja za razvoj gospodarstva in v njem zlasti turizma ter sodobnega kmetijstva, ki bo zanimivo za vse generacije. Ob tem želijo usmeriti vse moči v skrb za zdravje in bogato družbeno in društveno življenje.

Fotogalerija (Foto: arhiv NS.i in SLS):

Kandidate imajo v vseh volilnih enotah

Kandidate imajo v vseh volilnih enotah. Anton Žnideršič je nosilec liste v volilni enoti 1, Milena Tomše je nosilka v 2. volilni enoti, Franc Vranetič je nosilec v 3. in Jože Denžič v 4. V stranki pričakujejo izvolitev treh kandidatov v občinski svet.  Našteli so glavne točke njihovega volilnega programa: za družino, za dostopna stanovanja, za nova delovna mesta, za trajnosten razvoj gospodarstvo, turizem, infrastrukturo in šport; enakomeren razvoj kmetijstva, za razvoj celotne občine Brežice – moderno infrastrukturo; za zdravje in starejše in za bogato družbeno življenje – spodbujanje delovanja društev. 

Kot so poudarili, se mora lokalna skupnost, v tem primeru občina, bolj zanimati in zavzemati za kmetijstvo, slednje so do zdaj pogrešali, predvsem v luči podnebnih sprememb, ki so tukaj in zdaj. Zato je ena od njihovih zahtev maksimalno izkoriščenje vodnih virov za namakanje, pri čemer upajo, da jo bodo odločevalci tudi upoštevali. Predvsem pa želijo, kot so še izpostavili, da se podeželje ohranja in se ne izvaja centralizacija tudi na občinskem nivoju, zato podpirajo enakomeren razvoj vseh krajev v občini.

Podpora dosedanjemu županu Ivanu Molanu

Kot so še omenili, so se odločili, da bodo ob dejstvu, da nimajo svojega kandidata, pri kandidaturi podprli aktualnega župana Ivana Molana, saj je po njihovem mnenju pomembna kontinuiteta vodenja in je do zdaj delal dobro. Enotno sta pripravljeni po volitvah podpreti izvoljenega županskega kandidata v njegovih predlogih, ki bodo koristili razvoju občine.

Soočenje Brežice
brežice
volitve
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja