Skip to main content
Petek, 1. december 2023
10.11.2022
12:53
Okrogla miza na temo gospodarstva, podjetništva in obrtnikov v Brežicah
Foto: volilni štab Igorja Zorčiča
V sredo, 9. novembra, je v Reset Brewery v Brežicah potekala okrogla miza na temo gospodarstva, podjetništva, obrtnikov – Izzivi prihodnosti v Brežicah.

Okrogla miza na temo gospodarstva, podjetništva in obrtnikov v Brežicah

BREŽICE Sogovorniki okrogle mize so bili Danijel Lamperger, direktor Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Rok Capl, v. d. direktorja Agencije SPIRIT, Igor Zorko, podjetnik, PRODOMA d.o.o. in Igor Zorčič, kandidat za župana Občine Brežice.

Pogovor in debata sta potekala v sproščenem vzdušju. Gospodarstvo je vedno aktualna tematika, kjer se je potrebno vsako dnevno informirati in izobraževati. V ospredju pogovora je bilo trenutno stanje gospodarstva, podjetništva in obrtnikov v Občini Brežice in primeri dobrih praks v lokalnem okolju. Gospodarstveniki in podjetniki so v debati podali svoje pobude in usmeritve z željo po nadaljnjem razvoju.

Gospod Danijel Lamperger, direktor Obrtno-podjetniške zbornice Slovenija nam je zaupal: »Povabila v lokalno okolje smo na zbornice vedno veseli. V lokalnih območjih imamo svoje Obrtno-podjetniške zbornice, kjer podjetjem nudimo različne storitve, svetovanja, izobraževalne dogodke, predvsem pa jih zastopamo na ta način, da poskušamo lokalnim oblastem predstaviti težave, da se nato poiščejo rešitve. Oblastem tudi predstavljamo primere dobrih praks na področju podjetništva, s temi informacijami lažje ustvarijo okolje v katerem imajo potem korist vsi, na eni strani podjetja, ki dobro delajo, na drugi strani občine, ki iz tega dobijo svoj delež. Tudi v prihodnje si želimo povezovanja in sodelovanje ter skupne podjetniške harmonije.«

Gospod Rok Capl, v. d. direktorja Agencije SPIRIT pravi: »Vesel sem današnjega povabila na okroglo mizo v lokalno okolje Brežic. Pod okriljem agencije SPIRIT uresničujemo usmeritve razvojnih programov Slovenije s ciljem doseganja podjetniške, inovativne, tehnološko razvite, izvozno naravnane in tujim investitorjem privlačne destinacije. Verjamem, da je v Brežicah velik potencial na področju turistične infrastrukture, širitve in obnove industrijskih con, ključnega pomena je, da zadržimo mlade v lokalnem okolju.

»Želim si, da občina in občinska uprava razume potrebe podjetnikov, ter da se idejam in pobudam, ki jih dajemo prisluhne in tudi v nadaljevanju uresničijo. Podjetniki si predvsem želimo biti slišani, zastopani in da nam lokalno okolje daje pogoje za razvoj podjetniškega delovanja,« je poudaril gospod Igor Zorko, direktor podjetja Prodoma iz Brežic.

Fotogalerija (Foto: Volilni štab Igorja Zorčiča):

»V zadnjih dneh smo naredili kar nekaj korakov po naši čudoviti občini in se pogovorili z našimi občankami, občani, podjetniki, gospodarstveniki. Na ta način smo dobili dober vpogled v dejansko stanje v občini. Ni vse kar je bilo narejenega v občini v zadnjih leti slabo, zagotovo pa je premalo. Potrebna je dobra strategija, samo tako bomo našim gospodarstvenikom in podjetnikom lahko ponudili vizijo delovanja na področju Občine Brežice,« nam je zaupal Gospod Igor Zorčič, kandidat za župana Liste Igorja Zorčiča in Sonce.

Za korak naprej na področju gospodarstva v Brežicah so nujno potrebne spremembe in realizacija naslednjih projektov:

  • Aktivno privabljanje investicij v delovna mesta, ki bodo okolju prijazna.
  • Spodbujanje podjetništva v obstoječih poslovnih conah in razvoj poslovnih con.
  • Vzpostavitev centra za razvoj mladih zagonskih podjetij (ugoden najem prostorov s skupno administracijo, opremo, podpornimi dejavnostmi in servisi).
  • Aktivno sodelovanje občine pri reševanju statusa nepremičnin propadlih podjetij (aktualen primer Blagovnica).

V Brežicah je čas za novo energijo in korak naprej > >

Volilni štab Igorja Zorčiča

brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi