Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
01.12.2022
18:05
Priprave na lokalne volitve 2022
Grafika: ePosavje.com
Tri posavske občine, Krško, Brežice in Kostanjevico na Krki, v nedeljo čaka drugi krog lokalnih volitev. Aktivnosti že potekajo, v torek so se začele predčasne volitve in trajajo tri dni.

Pred 2. krogom lokalnih volitev

Danes imajo volilci še čas, da prijavijo posebne oblike glasovanja – na domu in po pošti. Več o pripravah na drugi krog volitev nam je povedal predsednik krške in kostanjeviške občinske volilne komisije Bojan Trampuž. Kot pravi, so s pripravami na lokalne volitve začeli konec avgusta. "Začeli smo v kratkih rokavih, končali bomo v bundah. V tem času smo imenovali volilne odbore. Pred tem so določili volišča. Veliko dela je bilo s sprejemom in potrjevanjem kandidatur, tu nismo imeli nobene pritožbe. Vse odločbe smo morali vložiti predlagateljem," dodaja. 

"Po prvem krogu brez ugovorov"

Trampuž je še povedal, da dan po volitvah niso prejeli nobenih ugovorov zoper posamezni volilni odbor. "Kar se tiče izvoljenih članov občinskega sveta in članov krajevnih skupnosti ni bilo pritožb. Tako da smo lahko zadevo zaključili. Enak postopek bo sledil v soboto, ko bomo imeli predajo volilnega gradiva članom, predsednikom in namestnikom volilnih odborov. Predvidevamo dve inštruktaži, ker zaradi COVIDA ne moremo imeti v eni dvorani 160 ljudi, moramo to opraviti v dveh delih," še dodaja.

V ponedeljek po volitvah še glasovnice po pošti

V ponedeljek po volitvah bodo prešteli še prejete glasovnice po pošti. In kot pravi, "če ne bo ugovorov, bomo županu predali rezultate volitev o tem, kdo bo župan v Mestni občini Krško v naslednjem mandatnem obdobju." Tudi v Kostanjevici na Krki niso prejeli nobenih ugovorov in posebnosti, Kostanjevičani se bodo sicer na volišča odpravili še enkrat - v drugi krog županskih volitev sta se uvrstila Robert Zagorc in Melita Skušek.

V Kostanjevici na Krki predčasne volitve le v sredo

"Vse je potekalo v redu, tudi priprave potekajo v redu. Predčasne volitve bodo potekale le v sredo. Tudi po prvem krogu smo imeli enako. V soboto predvidevamo inštrukcije za predsednike volilnih odborov. Zaradi obsega dela in manjšega števila članov, ki se volijo v občinski svet, je tu vse potekalo hitreje, ampak kljub vsemu še vedno natančno. Ni bilo nobenih pritožb, delo smo zaključili uspešno in upam, da ga bomo tudi dokončali," še dodaja predsednik občinske volilne komisije.

Soočenje 2. krog Krško, Brežice

V četrtek in petek dve soočenji

Pred 2. krogom županskih volitev, ko bomo v 47 slovenskih občinah dobili nove župane - med drugim tudi v Mestni občini Krško, občini Brežice in v občini Kostanjevica na Krki, v četrtek in petek pripravljamo še dve soočenji. V četrtek, 1. decembra, smo ob 19. uri na soočenje povabili kandidata za župana Mestne občine Krško Dušana Šiška in Janeza Kerina. V petek, 2. decembra, bo ob 19. uri soočenje Ivana Molana in Igorja Zorčiča.

Na ePosavje TV in ePosavje.com

Soočenji bosta v četrtek in petek, 1. in 2. decembra, ob 19. uri na televiziji ePosavje TV, spletnem mestu ePosavje.com ter na našem Youtube kanalu in Facebook strani.

volitve
krško
brežice
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi