Skip to main content
Četrtek, 1. junij 2023
22.11.2022
11:34
Krško, Dušan Šiško
Foto: ePosavje.com
V nedeljo je v občini Krško na voliščih svoj glas oddalo 9.855 volilk in volilcev, v prvem krogu lokalnih volitev pred štirimi leti 10.190.

V drugi krog s prvega mesta "s kar dobro razliko"

KRŠKO V nedeljo sta se v drugi krog volitev, ta bo 4. decembra, uvrstila Dušan Šiško (24,61 %) in Janez Kerin (19,75 %). Šiško pravi, "da so z majhno ekipo dokazali, če skupaj stopimo, dobro delamo. Tako kot sem vseskozi govoril, nimamo nobene politične stranke. Delali smo s podporo volilcev in res sem zadovoljen. To je, lahko rečem, tudi zmaga, prišel sem v drugi krog iz prvega mesta s kar dobro razliko. Zdaj bo potrebno 14 dni še malo bolj delati in se pogovarjati, kaj naprej."

"Smo le lista, nismo politična stranka"

Na volitvah v občinski svet je lista s štirimi mandati zasedla 4. mesto med listami. "Dobili smo štiri mesta. Sicer sem na prvi tiskovni konferenci napovedal, da računamo med pet in sedem. Tudi štiri mesta so zelo lep rezultat in sem vesel, da so ljudje to prepoznali. Smo le lista, nismo politična stranka."

"Mislim, da tukaj ne smemo imeti opozicije"

In kako naprej? Po prespani noči je Šiško dobil veliko sporočil in klicev s čestitkami. Na vprašanje, ali se je za podporo v drugem krogu volitev že s kom pogovarjal, pravi, da še ne. "Tako kot sem napovedal že na sami tiskovni konferenci, odprti bomo za vsakogar. Vsak, ki bo želeli priti in bo delal za dobro občine, občank in občanov, krajank in krajanov".

"Če bomo pripravljeni sodelovati in da se ne bomo nagajali"

Šiško je mnenja, "da tukaj ne smemo imeti opozicije, koalicije tako kot je na državni ravni v Ljubljani. To sem videl, kaj dejansko pomeni. Na lokalnem nivoju mislim, da moramo biti povezani vsi skupaj za Krško. Imamo mestno občino, veliko stvari moramo še narediti in če bomo vsi skupaj bili pripravljeni sodelovati, da si ne bomo nagajali, potem bomo lahko uspešni," dodaja Šiško.

Šiško, zmerna kampanja

Kakšna je bila kampanja? Šiško: "Zmerna"

Šiško ocenjuje, da je bila kampanja zmerna. "Lahko se zahvalim vsem protikandidatom, imeli smo korektno kampanjo. Ni bilo nekih metanj polen pod noge, ampak smo se trudili vsak po svojih koncih, da pridobimo svoje volilke in volilce. Pač eni smo več delali, eni manj. Mogoče mi nismo bili toliko na terenu kot drugi, smo pa s prepoznavnostjo prišli gor do prvega mesta," še zaključuje.

krško
volitve
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja