Skip to main content
Četrtek, 1. junij 2023
18.11.2022
17:43
Soočenje kandidatov v Krškem
Foto: ePosavje.com
Na televiziji in Youtube kanalu ePosavje TV ter na spletni in Facebook strani ePosavje.com ste lahko spremljali soočenje kandidatov za župana Mestne občine Krško. Soočenje je potekalo v živo.

Soočenje kandidatov za župana Mestne občine Krško

Ob 19. uri smo na naši televiziji ePosavje TV, na istoimenskem Youtube kanalu ter na spletni strani in Facebook strani ePosavje.com v živo soočili kandidate za župana Mestne občine Krško. V goste smo povabili vseh šest kandidatov, udeležbo na soočenju so potrdili Iztok Starc, Janja Starc, Janez Kerin in Aleš Zorko.

IZ MINUTE V MINUTO:

Kaj so kandidati povedali na našem soočenju?

Vsi za pešmost, a ...

Štirje kandidati za župana Mestne občine Krško so si bili na našem soočenju enotni in bi zgradili pešmost čez reko Savo iz Ceste 4. julija do Zatona v Krškem. Iztok Starc in Janez Kerin sta dodala, da bi pešmost zgradila za primerno ceno in ko bo tržišče bolj primerno s cenami. Med črnimi pikami Aleš Zorko izpostavlja, da radi gradimo, da v novogradnje ne znamo postaviti vsebine, Janja Starc pogreša ljudskost župana in občinske uprave. Starc je dodal, da v občini manjkajo stanovanja, Kerin pa, da občani premalo sodelujejo.

Kdo bo direktor občinske uprave?

Na vprašanje, kdo bo direktor občinske uprave, če bodo izvoljeni na to mesto, nihče od štirih vprašanj ni bil konkreten z imeni. Janja Starc pravi, da sedanja direktorica občinske uprave zagotovo ne, Iztok Starc ima osebo za to mesto, Kerin odgovarja, da pustimo času čas, Zorko pa ima plan A in plan B. 

Bazen

Vsi štirje so si bili enotni pri vprašanju krškega bazena, po njihovem ga je potrebno zgraditi čimprej. Zorko in Kerin sta ob podpori zimskemu 25-metrskem bazenu izpostavila, da bi bilo potrebno nadaljevati z idejo o 50-metrskem zunanjem bazenu kot kopališču, Iztok Starc pravi, "da če bomo začeli odpirati vprašanje o lokaciji in velikosti tega bazena, je potrebno ljudem jasno povedati, da tega bazena 10 let ali več ne bo." Janji Starc se izbrana lokacija dolvodno od teniških igrišč zaradi bližine pokopališča ne zdi primerna, podpira pa tako zimski plavalni bazen kot večji zunanji bazen.

Zavetišče za male živali

Stanovanjska problematika

Romska problematika

Odlagališče nizko in srednje radioaktivnih odpadkov

Projekt JEK2

(19:42) Kratka vprašanja

Katere so črne pike v občini?

 • Aleš Zorko: Radi gradimo, a ne znamo postaviti vsebine,.
 • Janez Kerin: Občani premalo sodelujemo
 • Iztok Starc: Manjkajo stanovanja
 • Janja Starc: Občina smo občani. Pogrešam ljudkost župana in občinske oprave. Gospodarstvo.

Katere stvari so odlične v občini?

 • Aleš Zorko: Ljudje
 • Janez Kerin: Ljudje
 • Iztok Starc: Splošna klima v občini
 • Janja Starc: Ko je potrebno, ljudje znamo stopiti skupaj.

Kdo bo vaš direktor občinske uprave?

 • Janez Kerin: Pustimo času čas
 • Iztok Starc: Imam osebo
 • Janja Starc: Sedanja zagotovo ne
 • Aleš Zorko: Imam plan A in plan B

Pešmost čez Savo v Zatonu, da ali ne?

 • Iztok Starc: Da, ampak po primerni ceni
 • Janja Starc: Da
 • Aleš Zorko: Da
 • Janez Kerin: Da, ko bo zato izkazana finančna zmožnost in ko bo tržišče bolj primerno s cenami

Bazen Krško, da ali ne?

 • Janja Starc: Absolutno ja, ne samo notranji, tudi zunanji bazen večjih kapacitet. Lokacija se mi ne zdi primerna
 • Aleš Zorko: Bazen da, takoj. Lokacija mi je všeč, v programu imamo tudi lokacijo športnega centra. 25-metrski zaprt bazen. In takoj z idejo o 50-metrskem zunanjem bazenu
 • Janez Kerin: Bazen takoj, ampak takoj priprava dokumentacije o njegovi razširitvi. Lokacija bi lahko bila boljša v bližini šole.
 • Iztok Starc: Da, sem za bazen na predvideni lokaciji. Sem za bazen v predvidenih dimenzijah 25 x 33, s tem se je uskladila plavalna stroka. Če bomo začeli odpirati vprašanje o lokaciji in velikosti tega bazena, je potrebno ljudem jasno povedati, da tega bazena 10 let ali več ne bo.

(19:28) Vipap, čistilna naprava in soglasja

"Kompleks z zelenimi stanovanjskimi površinami"

"Smo za to, da se na tem prostoru naredil kompleks z zelenimi stanovanjskimi površini. Mesto se širi, vsakih 50 let "požere" industrijo in gre naprej. Že sama Krka je blizu, če gledamo čez 50 let," je na vprašanje, kaj bi naredili na degradiranem območju tovarne Vipap odgovoril Janez Kerin. "Čistilna naprava bo verjetno zelo velik problem, če bo prišlo do zaprtja, stečaja. Vso infrastruktura je v lasti Vipapa. Občina je začela s postopki pridobivanja soglasij, ampak zdajšnji lastniki ne dajejo soglasij," pa je odgovorila Janja Starc.

"Da občina ne bo predmet izsiljevanj različnih špekulantov"

Iztok Starc pravi, "da je čistilna naprava funkcionalna samo, če tovarna deluje. Drugače je ta čistilna naprava za to okolje desetkrat prevelika in. nefunkcionalna Že zaradi tega je občina pristopila k iskanju lokacije in kot župan bom te postopke pohitril, da bomo dobili funkcionalno dolgoročno rešitev. To ni na tej lokaciji, ampak na drugi lokaciji. In da občina ne bo postala predmet izsiljevanj različnih špekulantov, ki se zdaj okoli tovarne sučejo in računajo na to, da bodo s tem izsiljevali občino."

O socialni bombi

"Zdi se mi, da se okoli Vipapa malo prelahko pogovarjamo, ker še vedno se moramo zavedati, da imamo notri 300 zaposlenih ljudi. Kar pomeni 300 družin in če bi se to jutri zaprlo, imamo v Krškem socialno bombo. Kar se tega tiče, je želja, da se tu nadaljuje v manjšem obsegu. Kot občina bi morali biti pazljivi pri spremljavi tega in uveljaviti predkupne pravice, ko bo prišlo, če bo prišlo do njih in potem videti," pa odgovarja Aleš Zorko.

(19:15) Kaj bi bila prva stvar, ki bi jo naredili kot župan?

(17:55) Soočenje v živo iz Kulturnega doma Krško

Kandidate za župana Mestne občine Krško bomo med drugim vprašali o projektu JEK2 in odlagališču nizko ter srednje radioaktivnih odpadkov ter o romski problematiki, ne pozabili nismo niti na stanovanjsko problematiko, pa tudi na zavetišče za male živali. Kot edina mestna občina namreč takšnega objekta (in servisa) v krajih med Bohorjem, Sremičem in Gorjanci nimajo.

(17:54) Začnemo ob 19. uri

Potekajo še zadnje priprave pred soočenje kandidatov za župana Mestne občine Krško. Kako je vse skupaj izgledalo, pa v spodnji fotogaleriji.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(17:50) Ob 19. uri na ePosavje TV in ePosavje.com

Naš TV program lahko spremljate pri vseh telekomunikacijskih operaterjih, ki so prisotni v našem okolju:

 • Telemach - programsko mesto 735
 • T2 - programsko mesto 311
 • Telekom - 676 ·
 • A1 - Kombo in starejši paketi – prog. mesto 359 / xplore TV platforma: programsko mesto 327
 • Omrežje d.o.o. – programsko mesto 145
  Soočenje kandidatov za župana Mestne občine Krško
  krško
  video
  volitve

  Pridružite se nam

  Poglejte tudi