Skip to main content
Nedelja, 4. junij 2023
29.10.2022
11:57
Foto: Manca Bucalo
V petek se je predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob ob občinskem prazniku občine Brežice mudil v Brežicah in izrekel svojo podporo kandidatki za županjo občine Brežice Mojci Florjanič.

Robert Golob podprl kandidatko za županjo Občine Brežice Mojco Florjanič

"Kot prva županja Občine Brežice – brez političnega nahrbtnika in preteklosti, s čisto agendo in pravičnimi cilji – obljubljam, da bom delovala v skladu s svojim zastavljenim programom socialne, napredne in zelene politike, z željo po spremembi našega mesta. Željo, ki jo želim iskreno udejanjiti preko svojega programa, ki je zasnovan ambiciozno in z željo po napredku. Pri svojem delu bom delovala transparentno ter ves čas vanj vključevala vse občane občine Brežice, tako v smislu stroke kot tudi aktivnega dialoga med vsemi občani," je v svojem nagovoru obljubila kandidatka za županjo Mojca Florjanič. Še posebej je izpostavila nujnost ureditve sobivanje s pripadniki romske skupnosti, kjer po njenih besedah občani potrebujejo sogovornika, ki jim bo prisluhnil in naredil vse za rešitev zadeve.

Med svojimi prioritetami je med drugim izpostavila ustvarjanje privlačnejših pogojev za podjetnike in gospodarstvo, ki bodo poskrbeli za nova delovna mesta, zagotovitev finančno dostopnih stanovanj, da bodo mladi ostajali doma, pri čemer je poudarila pomen zgledovanja po dobrih praksah iz tujine. Tudi na področju zagotavljanja novih kapacitete za starostnike na podeželju in nove oblike bivalnih skupnosti, ki bodo drugače povezovale starostne skupine.

Fotogalerija (Foto: Manca Bucalo):

"Rešitev, ki jo podprejo vsi, je edina formula za uspeh"

Mojca Florjanič je skupna kandidatka Gibanja Svoboda, SD, Levice in DeSUS, zato je predsednik stranke dr. Robert Golob poudaril, da je prav ta skupna kandidatura pomembno sporočilo vsej Sloveniji: "Kandidatki za županjo Mojci Florjanič je uspelo ne le to, da ima podporo celotne koalicije, ampak kar cele leve sredine. To žal ni tako samoumevno, je pa pomembno sporočilo. Rešitev, ki jo podprejo vsi, je edina formula za uspeh. Ko deluješ složno, lahko dosežeš dobre rezultate." Ob tem je opozoril tudi  na pomen povezovanja in sodelovanja med sosednjimi občinami, ko gre za projekte, pomembne za vso regijo in na povezavo med občino, državnim zborom ter vlado. "Priložnosti so tukaj, izgovorov ni," je še dodal ob robu svojega obiska, na katerem se je srečal tudi s kandidati za občinski svet ter z občankami in občani.

(Gibanje Svoboda Brežice)

volitve
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi