Skip to main content
Nedelja, 4. junij 2023
20.10.2022
13:52
Žibert, kandidatura Sevnica, volitve 2022
Foto: ePosavje.com
Aleš Žibert je v četrtek tudi uradno vložil kandidaturo za župana Občine Sevnica.

Žibert tudi s podporo Svobode in SDS

SEVNICA Aleš Žibert je skupaj s predlagateljem njegove kandidature in skupino volilcev v četrtek oddal kandidaturo za župana občine Sevnica. Kot pravi, je kandidaturo oddal s podpisi volilcev. "Zbral sem jih več, kot je bilo zahtevano. Zahtevano je bilo 111 podpisov, akcija 14. septembra je bila uspešna, zbrali smo 126 podpisov volilk in volilcev. Tako da me to dejstvo veseli," pravi izzivalec dosedanjega župana Srečka Ocvirka.

"Vesel sem široke politične podpore"

"V kandidaturo grem kot neodvisni kandidat. Vesel sem široke politične podpore, ki sem se jo nadejal. Podpirata me Slovenska demokratska stranka (SDS) in Gibanje Svoboda, prav tako pa tudi Neodvisna lista za razvoj krajevnih skupnosti v občini Sevnica. Veseli me, da so v meni prepoznali novo vizijo, napredek in razvoj za občino. Predvsem pa povezovalnost, ki je pri meni ključna pri meni. Menim, da je povezovalnost in sodelovanje pomemben, ključen faktor, zato da bomo lahko napredni in razvojno naravnani," še dodaja.

Stavi na povezovanje

Na naše vprašanje, ali namerava na volitve tudi s svojo listo za občinski svet, pravi, da za ali z listo ne bo nastopal na volitvah. "Še vedno sem prepričan, da je dovolj sposobnih posameznic in posameznikov v posameznih listah in političnih strankah, ki jih je potrebno povezati in vzpostaviti dobro sodelovanje za boljši jutri."

Lisec o podpori Žibertu: "Programa imata veliko skupnih točk"

"V SDS Sevnica smo se večkrat sestali s kandidatom glede njegove želje po podpori k njegovi neodvisni kandidaturi. Ko smo pogledali njegov osnutek programa in naš program, smo videli, da imamo veliko skupnih točk in zato je znotraj razprave na izvršilnem odboru in na konferenci članstva prišlo do soglasne spoznanja, da če želimo spremeniti v Sevnici, doseči napredek, je prav, da damo možnost mlademu kandidatu, da vstopi v kandidaturo in dobi tudi našo podporo," pa je o podpori Žibertu povedal Tomaž Lisec.

sevnica
volitve

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja