Skip to main content
Torek, 5. december 2023
13.09.2022
20:33
Posavski veseljaki
Foto: arhiv ePosavje
Ansambel Posavski veseljaki so ob koncu poletja izdali nov glasbeni projekt, ki je nastal s prav posebnim namenom.

"Oba sva Abrahama"

Kot pravijo v ansamblu, gre za priredbo dveh vsem dobro znanih skladb, ki so ju združili pod imenom »Oba sva abrahama«. Posavski veseljaki so v preteklih letih veliko igrali na raznoraznih praznovanjih in obletnicah, med katerimi so zagotovo prevladovali Abrahami. Letošnje leto pa sta okrogli, 50. jubilej, praznovala tudi starša harmonikarke in vodje ansambla, Anje Borovinšek – Helena in Boris Borovinšek.

Ob tej priložnosti so se Posavski veseljaki odločili, da jima v zahvalo, za ves trud in podporo pri glasbenem ustvarjanju, poklonimo nekaj v glasbeni obliki. Tako je nastala ideja o priredbi vsem dobro znanega valčka Ansambla bratov Poljanšek – Oba sva abrahama (R. Poljanšek / I. Sivec / R. Poljanšek). Ker pa pravijo, da se življenje po obisku Abrahama obrne na glavo, so nežen valček zamenjali za hudomušno polko in tako v drugem delu priredili še Henčkovo polko – Henčkov abraham (B. Rodošek / S. Podboj).

"V video podobi skladbe še bolj osebna nota"

Omenjen projekt je soustvarila kopica glasbenih prijateljev, v katerem je vsakemu pripadala točno določena vloga - Anja Borovinšek (harmonika), Dejan Novak (kitara, vokal), Jernej Cvek (vokal), Aleksander Hočevar (bas kitara, vokal), Gregor Gramc (vokal), Bernard Fevžer (bariton) in Jernej Kolar (vokal).  

"Scenarij za videospot je napisala Anja Borovinšek. Snemanje je potekalo na idiličnem Gradu Rajhenburg in v zidanici na Bučerci. V videospotu so v igralski vlogi nastopili sorodniki in prijatelji družine Borovinšek, s čimer so video podobi skladbe dodali še bolj osebno noto," so zapisali v ansamblu Posavski veseljaki. 

glasbene novice
krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja