Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
22.01.2024
13:18
Foto: ePosavje.com
Uspešen večer v Krškem, kjer je Toni Sotošek s harmonikarji in gosti pričaral nepozabno glasbeno doživetje. Postregli so z raznolikimi nastopi, odlična glasbo in plesom.

Družinski koncert z gosti

Harmonikar in mentor Anton Sotošek je s svojo družino ponovno priredil tradicionalni Antonov koncert, ki se je v petek, 19. januarja 2024, odvil v športni dvorani Srednje šole Krško. Zaznamoval pa ga je vrhunski nastop Sotoška in njegovih učencev, vključno z učenci Janeza Lekšeta in Boštjana Povšeta.

Koncert je bil obogaten z nastopi Glasbene šole Krško, pevskega zbora Osnovne šole Koprivnica, bratov Ferenčak, Gadov, Prifarskih Muzikantov in posebnih gostov, Andreja Berganta in Alfi Nipiča. Za ples so poskrbeli člani in članice Folklorne skupina Senovo, za vmesno zabavo in popestritev pa humorist Miro Klinc, znan kot Klobasekov Pepi.

Na odru je bilo skoraj 100 harmonikarjev

Skoraj pol tretjo uro trajajoč koncert je privabil množico poslušalcev, vključno s starši mladih glasbenikov. Sotošek, ki je znan po svojem mentorstvu diatonične harmonike, je povedal, da je ponosen na svoje učence, s katerimi že več kot tri desetletja dosegajo uspehe.

S člani svoje številčne družine so na odru skupaj z gosti zaigrali in razgreli publiko, skupaj z mladimi harmonikarji pa so napolnili oder, občinstvo pa je v glasbi uživalo ob spremljavi okoli stotih harmonikarjev.

Koncert je povezovala Bernarda Žarn,  navzoče pa sta pozdravila tudi ravnatelj Šolskega centra Krško-Sevnica Jože Pavlovič, in župan Mestne občine Krško Janez Kerin.

koncert
krško
glasba
šolski center krško sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi