Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
11.02.2024
08:20
Foto: ePosavje.com
V petek, 19. januarja 2024, je Toni Sotošek na tradicionalnem Antonovem koncertu v Krškem pred polno dvorano z družino priredil nepozabno zabavo, gostil pa je tudi številne glasbene goste.

Tradicionalni koncert

V petek, 19. januarja 2024, je v športni dvorani Srednje šole Krško potekal tradicionalni Antonov koncert, ki ga je organiziral učitelj harmonike in glasbenik Anton Sotošek, skupaj s svojo družino. Za veselo in pestro vzdušje so poskrbeli nastopi Sotoškovih učencev na harmonikah, glasbeni in pevski gosti pa so bili orkester Glasbene šole Krško, otroški pevski zbor Osnovne šole Koprivnica, bratje Ferenčak, Gadi, Prifarski Muzikanti in seveda nastop posebnega gosta Alfija Nipiča in Andreja Berganta.

Družina Sotošek

"Ti aplavzi na koncu in komentarji me držijo pokonci in me vlečejo, da ustvarjam še naprej," nam je po koncertu povedal Toni Sotošek. Dodal je še, da ga veseli, da se lahko ukvarja z njegovim hobijem, s katerim pa si tudi profesionalno "služi kruh". 

Z glasbo pa se ukvarjajo tudi njegovi otroci. Toni v Ljubljani in v Hannovru v Nemčiji študira pozavno, Matic je klarinetist na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani, Miha je maturant trobente na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, Jaka igra pozavno in prav tako odhaja na šolanje v Maribor na , Eva pa se še odloča kje bo nadaljevala svojo glasbeno pot, trenutno pa je violinistka.

Sotošek se v šali pohvali tudi, da ima na odru skoraj cel orkester, sestavljen iz družinskih članov. "Ob spremljavi družine, se lahko verjetno pohvalim kot edini, ki imam toliko kapacitet doma, tako da sem ponosen na to".

Z glasbo se Sotošek ukvarja že 33 let, "in sem si na začetku te moje poti zadal cilj popularizacije inštrumenta," saj v preteklosti harmonika v Sloveniji ni bila tako popularna. Zaključil je z mislijo, da je za vse sorodnike mladih glasbenikov, ki so se zvrstili na odru, pa tudi za vse ostale obiskovalce, koncert ponudil lepo doživetje in prijetno druženje ob harmoniki, na odru je bilo namreč kar okoli sto harmonikarjev.

koncert
šolski center krško sevnica
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja