Skip to main content
Sreda, 21. februar 2024
27.07.2023
13:11
Džuboks
Foto: ePosavje.com
Minuli vikend je na sosednjem Hrvaškem potekal že 13. tradicionalni festival Loborfest 2023, kjer so člani skupine Džuboks posegli po najvišjih nagradah.

Zmagovalci festivala Loborfest 2023

Člani skupine so postali absolutni zmagovalci festivala in dobitniki 'kristalnega baritona'. Dolenjska zasedba se je predstavila s tekmovalno skladbo Pr' men, avtorja glasbe Braneta Klavžarja in avtorja besedila Ferija Lainščka. Skladba je prejela nagrado strokovne komisije »zlati bariton«, Džuboks pa je postal absolutni zmagovalec festivala Loborfest 2023. Noviteta festivala je bila nagrada za najboljšo priredbo pop-rock skladbe v 'oberkrain' izvedbi. Džuboks je predstavil skladbo Lutka za bal, ki jo v originalu izvaja Parni Valjak, tudi za to izvedbo so prejeli prvo nagrado strokovne komisije.

V poletje s skladbo Balkoni

Skupina, ki je v poletje stopila s skladbo Balkoni, je pred nedavnim nastopila tudi na Slovenski noči na otoku Pag. Člani pravijo, da so navdušeni nad tem, kako jih je sprejela slovenska in hrvaška publika. Za prihodnje tedna skupina Džuboks pripravlja nove skladbe in nove projekte, kljub veliki zasedenosti, si bodo nekaj časa za poletni oddih privoščili prav v teh dneh. Skupino Džuboks sestavljajo mladi in izkušeni člani, ki so se združili pred štirimi leti. To so Lana Škof, Matej Bizjak, Matija Vugrin, Andrej Bon in Tomaž Vugrin.

kostanjevica na krki
krško
brežice
glasbene novice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice