Skip to main content
Petek, 22. september 2023
07.02.2023
10:54
Premiera filma Nekaj sladkega
Foto: Agencija Ekskluzivno
V Ljubljani so včeraj premierno zavrteli film Nekaj sladkega, pod režijo katerega se je podpisal posavski rojak Tin Vodopivec. Na kulturni praznik film prihaja v Posavje.

Nekaj sladkega

LJUBLJANA Celovečerni prvenec režiserja Tina Vodopivca Nekaj sladkega je v ponedeljek v Ljubljani doživel svojo prvo premiero, že v sredo na kulturni praznik pa prihaja v Kino Brežice. Soscenaristka filma in hkrati avtorica glasbe za komedijo je Urška Majdič, glavna igralca v filmu sta Saško Kocev in Jelena Jovanova, pri nastajanju filma pa so sodelovala znana imena s slovenske scene filme, gledališke in zabavne scene - Ula Furlan, Tina Gorenjak, Nik Škrlec, Luka Korenčič, Oriana Girotto, Ana Ribič, Ranko Babić, Sašo Đukić, Zinaida Dedakin, Nikola Silić.

Komedija

Film Nekaj sladkega na zabaven način zagrize v aktualno temo pretvarjanja v svetu marketinga. Organizatorki Kaji kariera visi na nitki, ko njen gost, svetovno znan marketinški guru Ace Majstorovski, zamudi letalo na konferenco. Po naključju zagleda lokalnega slaščičarja, ki mu je na las podoben, zato ga postavi za dvojnika. Nekaj sladkega je komedija zabavnih zmešnjav in zapletov, s sladko noto romantike.

Scenarista se v filmu pojavita v dveh manjših vlogah

Scenarista Urška Majdič in Tin Vodopivec sta v film vložila veliko svoje ustvarjalnosti, pojavita pa se tudi v filmu v manjših, zabavnih vlogah dveh policistov. "Film govori o móči iskrenosti in prijateljskega povezovanja. Je zabavna kritika pretvarjanju in opomnik, da se je potrebno prepustiti trenutku," sta ustvarjalca povedala o filmu.

Tin Vodopivec, Urška Majdič

"Še vedno ne morem čisto dojeti, da nam je uspelo posneti film."

"Še vedno ne morem čisto dojeti, da nam je uspelo posneti film. In da se sedaj predvaja v kinu. Z Urško sva sanjarila in pisala v mrzli garaži ob dveh zjutraj in te najine idejce so sedaj šle v svet s pomočjo fantastičnih kreativcev in umetnikov. In to je velik uspeh, zato sem zelo ponosen na vse sodelujoče in komaj čakam, da gremo spet kaj snemat," je po premieri povedal Tin Vodopivec. Urška Majdič je dodala, da se je v glavi vrtinčijo besede, pohvale, objemi, stiski rok, čokolada na reklcu. "Sicer se trudim osredotočiti na delo, ker nas čakajo premiere po Sloveniji in v tujini. Ko smo z ekipo stali pred platnom, so me preplavila čustva. Ponosna sem na to, kar sva s Tinom ustvarila, ponosna na ekipo. Pomislila sem, “hvala”, za čisto vse, kar je bilo in zlasti, kar še bo. Čeprav ni bilo vedno sladko, je vsekakor lepo."

brežice
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja