Skip to main content
Nedelja, 14. april 2024
17.02.2024
08:00
Foto: ePosavje.com
Uspešen večer v Krškem, kjer je Toni Sotošek s harmonikarji in gosti pričaral nepozabno glasbeno doživetje. Postregli so z raznolikimi nastopi, odlična glasbo in plesom.

Ples, harmonike in zabava

Harmonikar in mentor Anton Sotošek je s svojo družino priredil tradicionalni Antonov koncert, ki se je v petek, 19. januarja 2024, odvil v športni dvorani Srednje šole Krško. Zaznamoval pa ga je vrhunski nastop Sotoška in njegovih učencev, vključno z učenci Janeza Lekšeta in Boštjana Povšeta.

Koncert je bil obogaten z nastopom pevskega zbora Osnovne šole Koprivnica, za ples pa so poskrbeli člani in članice Folklorne skupine DKD Svoboda Senovo. Kot je povedala Nataša Dular, mentorica otroškega pevskega zbora Osnovne šole Koprivnica so letos na Antonovem koncertu sodelovali že drugič. "Zelo smo veseli in počaščeni, da se je spomnil na svoje Koprivničane," je dodala, saj Toni namreč izhaja iz Koprivnice. Otroški pevski zbor Osnovne šole Koprivnica sestavljajo učenci od drugega do šestega razreda, na Antonovem koncertu pa jih je bilo skupaj 33.

Članica pevskega zbora Zarja nam je pred koncertom zaupala, da bodo med drugimi ob glasbeni spremljavi nastopajočih glasbenikov na odru prepevali pesmi V dolini tihi, Na Roblek in Pravljična Slovenija.

Na odru je bilo skoraj 100 harmonikarjev

Gal Kovačič, učenec harmonike pri Toniju Sotošku, ki se harmonike uči že 17 let, je z veseljem povedal, da je nastopal na skoraj vsakem Antonovem koncertu. Pred koncertom je napovedal, da bo dvorana polna, kar se je seveda tudi uresničilo. Na odru pa je ob Toniju in ostalih gostih nastopilo tudi okoli 100 harmonikarjev, učencev tako Sotoška kot tudi Povšeta in Lekšeta.

V nošah so plesali člani folklorne skupine

Tanja Uduč iz folklorne skupine DKD Svoboda Senovo je povedala, da v skupini plešejo že 40 let. "Plešemo po skoraj celotni Sloveniji, saj plešemo na Štajerskem, Gorenjskem in pa na Kozjanskem," je še dodala.

S Tonijem jih povezuje ravno ta folklora, "ker ko je bil on še, bom rekla, fantič, je že igral pri naši skupini, se pravi od začetka naše folklorne skupine je bil naš član in dolga leta,  kasneje pa je postal res aktiven harmonikar".

koncert
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja