Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
25.01.2024
08:55
Zveza prijateljev mladine Krško
Zmajček Jurček je z brestaniškimi otroki spoznal Afriko in afriške živali in pripotoval v Podbočje, kjer živijo mali levčki.

V Podbočje so na hladno torkovo dopoldne iz Brestanice pripotovale male pikapolonice in z njimi zmajček Jurček. Zbrali smo se v igralnici, kjer so brestančani zaigrali krajšo predstavo, s katero so podboškim otrokom prikazali kaj vse so se naučili.

Kot je povedala vzgojiteljica Mojca Kolman so v enem tednu naredili zelo veliko: "Naša tematika je bila Afrika. Iz listov smo izdelovali levčke, naredili smo plakate o življenju v Afriki. Resnično smo se poglobili v tematiko in veliko raziskovali. Spoznali smo, da tam živijo temnopolti ljudje in katere živali tam živijo. Spoznali pa smo tudi kako težko pridejo ljudje do vode in kako pomembna je voda za preživetje." Naloge, ki so jih prejeli iz Velikega Podloga, so izpolnili z veliko zagnanostjo, saj so imeli časa le en teden. Čeprav so letos v program Zeleni nahrbtnik prijavili le eno skupino, je naš zmajček Jurček, ki obiskuje otroke v občinah Brežice, Kostanjevica na Krki in Krško, obiskal tudi druge otroke v vrtcu.

"Naredili smo tudi afriški poligon," je še povedala Kolmanova. "Na glave smo si nataknili kapice in premagovali ovire kot živali. Za konec pa smo naredili še safari fotografijo. Najprej smo naredili ogromno drevo iz papirja, kačo, ki se smuka okoli njega in terenski avto, ki smo ga pripeljali danes v Podbočje."

Zmajček Jurček bo v Podbočju ostal en mesec, nato pa bo prečkal občinsko mejo v Kapele.

Vir: Zveza prijateljev mladine Krško, Darja Dobršek

podbočje
zabava
otroci

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja