Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
24.12.2023
09:55
DSO Krško
Kot vsako leto, je mesec december v DSO Krško zelo praznično obarvan in kot se spodobi nas je kot prvi obiskal Miklavž v spremstvu angelčkov v sodelovanju z župnijo Leskovec pri Krškem.

Da pa bi bil dan popoln, so poskrbeli zakonca Pinterič in Jože Žagar na harmoniki  in za naše stanovalce pripravili Miklavžev koncert. Znova je po gospodinjskih skupinah zadišalo po slastnih domačih piškotih, ki so jih že tradicionalno pekli zaposleni skupaj s stanovalci.

Domska dramska skupina stanovalk in zaposlenih ter  zunanja sodelavka Maruša Juvanc so z uprizoritvijo igre ˝Vesel božič, mišek Matiček˝  obiskale vrtec v Velikem Podlogu in Podbočju. Iz enot vrtcev Vila in Grič pa so si otroci igro ogledali v našem domu. Za tem je sledilo prijetno medgeneracijsko druženje. Ženski pevski zbor Pišece in Mešani pevski zbor društva upokojencev Senovo, so zopet pričarali nasmehe na obraze naših stanovalcev.

Z glasbeno plesno prireditvijo so nam december popestrile tudi članice Folklorne skupine Večgeneracijskega centra Krško.Skozi ves mesec so se dogajale različne  prireditve; razni partiji, Skavti z Lučko miru, obiski otrok iz okoliških vrtcev in šol, ki so prinesli tudi voščilnice z lepimi željami…Stanovalce so obiskali tudi predstavniki društev upokojencev, Rdečega križa in krajevnih skupnosti, se z njimi družili in jih obdarili. 22. decembra, pa je vseh deset gospodinjskih skupin in dnevni center Podmornica obiskal Božiček in Nik Baškovč na harmoniki, zaposleni pa smo pripravili pevski program in voščilo ter nadaljevali  s slavnostno predbožično večerjo.

Prihodnji teden pa nas bodo še praznično presenetili člani gledališke sekcije DKD Svoboda Senovo s komedijo Silvestrska sprava. Do konca leta pa se bo dogajanje v prazničnem duhu še nadaljevalo.

Vir: DSO Krško (Sergeja Harapin Kostevc)

 

krško
prazniki

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja