Skip to main content
Petek, 22. september 2023
13.03.2023
13:51
Veronika Strnad
Foto: Matej Kramžer
Po več letih skupnega glasbenega sodelovanja ter ustvarjanja na odru sta Rudolf Gas in Veronika Strnad predstavila novo skladbo, ta nosi naslov Glavno, da sva jaz in ti.

 Glavno, da sva jaz in ti

Kot so zapisali ob najavu nove skladbe, "rdeča nit predstavlja zaključek enega in pričetek novega poglavja. Še zlasti, ker ni veliko duetov, je bila želja Rudolfa napisati nekaj iskrenega ter ljubečega prav za njiju z Veroniko. S to vizijo ter poslanstvom je svoj najnovejši singl in videospot v svet pospremil izjemen, vsestranski glasbenik Rudolf Gas. Izziv je bil ujeti stil, ki ustreza obema, hkrati pa ga obarvati urbano, kjer je v ospredju enostavna vokalna linija, v ozadju pa prikriti harmonični »sladkorčki«."

Veronika odhaja na študij glasbe v Boston

Zgodba pesmi »Glavno, da sva jaz in ti« je aktualna, saj nagovarja pristen odnos očeta in hčere, še zlasti, ker Veronika to jesen odhaja na študij glasbe v Boston. Oče in hči se veselita novih zgodb in izzivov, ki jih življenje veselo prinaša v nov dan.

Kontrast dveh prvin

"Skladba prebuja pisano paleto čustev in združuje kontrast dveh prvin; suverenega ritma (groove) ter vokalov, ki lahkotno plovejo po njem, kar nas poboža s prijetno umirjenostjo ter občutkom popolnega zaupanja. Najini energiji se skozi pesem lepo izrazita, obenem pa se povežeta v harmonijo. Vesel sem, da podobno refleksijo čustev opisujejo tudi tisti, ki so skladbi že prisluhnili," svoje občutke ob izdaji novega singla zaključi Rudolf Gas. Za Veroniko ta duet predstavlja bodrilo za nove življenjske preizkušnje, ki so pred njo, hkrati pa je vesela, da lahko glasbeno-ustvarjalne trenutke srčno deli z očetom.

glasbene novice
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi