Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
08.09.2022
09:05
Sevnška kuhna
Foto: KŠTM Sevnica
Prvi petek v septembru so omamne dišave, primerno ohlajena vina in pivo, pesem in dobra volja v Sevnico privabili lepo število obiskovalcev od blizu in daleč.

Sevn'ška kuhinja na trgu

Na že tradicionalnem kulinaričnem dogodku Sevn'ška kuhinja na trgu je tokrat ponujalo hrano pet gostincev – Restavracija Ajda, Kisli pek, Gostišče Dolinšek, Gostilna Jež in Food Wagon. Obiskovalci so se lahko odžejali s pivom iz sevniške pivovarne APE ali uživali v kozarcu vina, ki so ga tokrat točili Kobalovi, Mastnakovi in Martinčičevi.

Med glavno jedjo in sladico je bil čas za spoznavanje izdelkov, katerih odličnost potrjuje certifikat kakovosti Sevnica Premium. Predstavili so se Tina Železnik kot Ustvarjalka Tinka, Darko Kosem z izdelki Naravno in dišeče iz Radeža, Mojmir Dimec z Ovčarske kmetije Urban, Ciril Kolenc iz Čebelarstva Kolenc ter ekipa Kmečke zadruge Sevnica s tradicionalno sevniško suho salamo.

Pred edinstveno kuliso, ki jo nudi pogled iz starega mestnega jedra na sevniški grad, sta za glasbeno poslastico poskrbela domačina Sara Praznik in Primož Lisec. Dobro razpoloženi in zadovoljni obrazi so bili potrditev, da so tovrstna sproščena druženja več kot zaželena.

Annemarie Culetto, KŠTM Sevnica

sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja