Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
01.09.2022
12:18
Mednarodni pevski festival Brežice 2022
Grafika: ePosavje.com
V Brežicah je minuli konec tedna potekal 6. Mednarodni otroški pevski festival. Dvema polfinalnima večeroma je v nedeljo sledil osrednji dogodek, na katerem je nastopilo 25 finalistov od 154 pevcev.

Mednarodni pevski festival Brežice 2022

BREŽICE Na finalnem večeru se je predstavilo 25 pevcev in kar nekaj je tistih, ki se Mednarodnega otroškega pevskega festivala Brežice redno udeležujejo. 13-letna Monika Jukić iz Splita in 14-letna Lara Carić iz Zagreba sta v Brežicah nastopili že tretje leto zapored. "Tu sem že tretje leto. Zadnji dve leti sem imela zelo lepe izkušnje, zato sem si rekla, zakaj se ga ne bi udeležila tudi letos,« je dejala Monika, Lara pa je dodaja, da obožuje nastopati na velikih odrih, kot je ta. »Vse je odlično."

Nova izkušnja in odskočna deska

Tisti, ki so se na festivalu predstavili prvič, pa so v tem prepoznali predvsem novo izkušnjo in tudi odskočno desko. Karolina Genorio pove, da je za festival izvedela od svoje učiteljice petja. Ujeli smo jo pred nastopom. "Veselim se, sem navdušena in tudi malo živčna," je dejala Karolina. Patricija Salkič pa je povedala, da jo petje veseli in se je želela prijaviti, "ker se bo to zapisalo v moje dosežke."

Tik pred samim začetkom festivala smo pokukali v zaodrje, kjer so potekale še zadnje priprave. Vizažistko Sabi Perdan smo ujeli med delom. "Tukaj sem, da jih polepšam, tiste, ki še to potrebujejo, sicer pa se tudi sami, pri tem jim pomagajo mamice. Tisti, ki pa potrebujejo še kaj, pa pridejo k meni."

Odlični nastopajoči

Festival je postregel s pravim glasbenim koktejlom. Na dvorišču brežiškega gradu se je predstavila tudi Eva Mozetič, ki je zapela Ditkino pesem Ne bodi kot drugi. "Če pogledaš bolj površno, se zdi bolj žalostna, če pa pogledaš globlje, je pa taka bolj vesela," nam je razloge za izbor pesmi povedala Eva. Tudi letošnji Mednarodni otroški pevski festival Brežice je opozoril nase z odličnim naborom nastopajočih.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Pevke in pevci iz različnih držav

Festivala, ki sicer poteka v treh starostnih kategorijah v razponu od šest do sedemnajst let, so se udeležili pevci iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Bolgarije in Ukrajine. "Veseli nas, da prihajajo pevci iz različnih držav. Naša veja se vsako leto bolj širi in postajamo mednarodni v pravem pomenu besede, ker gre reklama sama od ust do ust. Kontaktirajo nas tudi organizatorji drugih festivalov, ki si želijo sodelovanja, je dejala organizatorica festivala Brigita Šuler.

"Konkurenca je zelo velika"

Glasbeni producent Alen Jelušić pa izrazil zadovoljstvo, da se festivala udeležujejo zares nadarjeni otroci, "sploh tisti v starejši kategoriji, od 14 do 17 let, so izučeni pevci, ki s svojimi mentorji prihajajo pripravljeni. To so otroci, ki so na nek način svojevrstne zvezde, nastopajo na televizijskih šovih talentov in tu je konkurenca zelo velika."

Zmagala je Krčanka

Zmagovalka letošnjega Mednarodnega otroškega pevskega festivala Brežice je 16-letna Krčanka Tia Valentinc, ki se je občinstvu predstavila s pesmijo The voice within Christine Aguilere. S finalnim večerom so organizatorji sklenili še en uspešen festival, v mislih pa so že pri pripravi naslednjega.

brežice
posavski tednik
video
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja