Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
01.08.2023
22:21
Uspešno zaključena Mestna promenada 2023
Foto: ZPTM Brežice
V soboto so v Brežicah zaključili največji poletni projekt, ki zadnja leta navdušuje pod imenom »Mestna promenada«. Organizatorji so z izvedbo in obiskom zelo zadovoljni in obljubljajo nove dogodke.

Mestna promenada 2023

BREŽICE Med 14. in 29. julijem se je v brežiškem mestnem jedru zvrstilo več kot 30 različnih dogodkov s področja glasbe za vse generacije in okuse, stand upa, plesa pod zvezdami in otroških animacij, posebej pestra pa je bila tudi spremljevalna ponudba s stojnicami rokodelcev in ponudnikov hrane in pijače. Projekt, ki je v prvi vrsti namenjen povezovanju lokalnih ponudnikov, društev in drugih podjetnikov, ki v projektu prepoznajo različne poslovne priložnosti, je v Brežice po besedah organizatorja, Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, letos privabil med 10 in 12 tisoč obiskovalcev.

Našteli med 10 in 12 tisoč obiskovalcev

Največ zanimanja so obiskovalci izkazali za dalmatinski večer s Klapo Šufit in večer, ko je ozračje v mestu dodobra ogrela hrvaška pevka Vesna Pisarović, največ plesalecev do sedaj pa je zaplesalo na ritme salse in bachate na mestnem plesišču.

Odlično so bili obiskani tudi otroški dogodki, najbolj v dneh, ko so se najmlajši, v okviru projekta Hand in hand, lahko preizkusili v športnih aktivnostih sredi mesta in si ogledali otroške predstave. V sklopu prireditve smo zmagovalcem Tekmovanja v peki domačega kruha in izbora za Županovo vino podelili tudi priznanja, prvič pa so se v mestu zgodile tudi vaške igre.

Prireditev s čim manj odpadki

Preglavice je delalo vreme, vendar smo izpeljali vse načrtovane dogodke, razen ene otroške predstave, ki bo v Brežicah jeseni. Letošnja Mestna promenada je bila posebna tudi zaradi podpisane zelene zaveze, ki nam je narekovala zmanjšanje količine vseh zbranih odpadkov, glavni cilj je bilo doseči več kot 90 % ločeno zbranih odpadkov. S tem namenom smo na prizorišču veš čas trajanja projekta angažirali »zeleno stražo«, ki je obiskovalcem pri odlaganju odpadkov pomagala pravilno ločiti odpadke.

Organizatorji sicer še čakamo na uradne rezultate tehtanja odpadkov, vendar smo prepričani, da bomo prejeli certifikat »zero waste prireditev« in s tem nadaljevali začrtano pot k (še bolj) zelenim prireditvam v Brežicah.

Fotogalerija (Foto: ZPTM Brežice):

Organizacija tako obsežnega projekta že dlje časa ni mogoča brez truda, predanosti in sodelovanja številnih ljudi in institucij v občini in izven nje. Zahvaljujemo se lokalni skupnosti, ki je podprla in sodelovala pri pripravi dogodka, ter vsem partnerjem, sponzorjem in prostovoljcem, ki so s svojim delom prispevali k uspehu letošnje prireditve.

Še posebej pa se zahvaljujemo obiskovalcem, ki so nam izkazali zaupanje, si vzeli čas zase, in obiskali Brežice v najbolj pestrem času v letu.

Vir: ZPTM Brežice

brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi