Skip to main content
Torek, 16. april 2024
21.08.2023
13:54
Foto: arhiv ePosavje
Na 7. mednarodnem otroškem pevskem festivalu Brežice bodo med 25. in 27. avgustom gostili 55 mladih talentiranih pevk in pevcev.

136 prijavljenih pevcev, izbrali so jih 55

Strokovna žirija je imela na avdicijah v Sloveniji, Hrvaški in preko spleta zelo težko nalogo izbrati 55 najboljših izmed vseh 136 prijavljenih. Izbrane pevke in pevci prihajajo iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Moldavije, Slovaške in Malte.

Mednarodna žirija

Sedmo leto uspešnega delovanja Mednarodnega otroškega pevskega festivala “Brežice“, skrbno spremlja tudi Svetovna organizacija umetnostnega nastopanja (WAPA – World Association of Performing Arts). V strokovni žiriji finalnega večera bosta kot častna člana mednarodne žirije sodelovala predsednik WAPA (President of the World Association of Performing Arts – WAPA) Armando Gukasyan in predsednica WAPA Europe Evelina Batey. Člani strokovne žirije v finalnem večeru 27. avgusta so tudi Jožica Zupančič (profesorica klarineta na Glasbeni šoli Brežice), Alen Jelušić (Glazbeno Plesni Studio Ritam Klanjec, producent) in Dejan Stojanov (glasbenik in pevec iz Makedonije). V polfinalnih večerih 25. in 26. avgusta, pa bodo strokovno žirijo sestavljali Jožica ZupančičAlen Jelušić in Dubravka Jelušić.

V petek in soboto polfinalna večera, finale v nedeljo ob 19. uri

Tudi letos so zaradi ogromnega števila prijavljenih pevk in pevcev pripravili dva polfinalna večera. Prvih 27 polfinalistov se bo v dvorani Mladinskega centra Brežice predstavilo v petek 25. avgusta 2023, ob 17. uri, drugi polfinalni večer bo v soboto 26. avgusta 2023, prav tako ob 17. uri v dvorani MC Brežice. Najboljši iz obeh polfinalnih večerov pa se bodo pomerili v nedeljo, 27. avgusta ob 19. uri na grajskem dvorišču brežiškega gradu.

glasbene novice
brežice
napovednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi