Skip to main content
Četrtek, 1. junij 2023
28.12.2022
12:15
Veronika Strnad
Foto: Matej Kramžer
Brežičanka Veronika Strnad se je s svojo skladbo Ljubim predstavila na letošnji Popevki. Skladbo so poslušalci odlično sprejeli.

"Jaz verjamem v dobro"

Veronika Strnad je za izvedbo skladbo Ljubim na Popevki 2022 prejela nagrado za mladega obetavnega avtorja in izvajalca. Besedilo je prispeval Žan Florjanič Baronik, aranžma pa je pripravil njen oče Rudolf Strnad. "Mislim, da so pri vsaki ljubezni prisotni tako neprecenljivo lepi trenutki, kot tudi negotovosti in dvomi. Jaz verjamem v dobro. Verjamem, da je ljubezen tista, ki lahko premika meje in premamlja zlo," pravi Brežičanka.

Boj med lepimi in grenkimi občutki

Skladba govori o trenutkih, ki spreletavajo dva predana človeka ter o boju med lepimi in grenkimi občutki, predanostjo in dvomi, spokojnostjo ter strahom. Vsaka nota v skladbi ima svojo izbrano besedo, s katero skupaj ustvarja čutno glasbeno atmosfero.

Sodelovanje na festivalu bogata izkušnja in lepa popotnica za naprej

"Izjemno sem vesela, da sem imela priložnost predstaviti svojo pesem na tako velikem festivalu. Hvaležna sem za to bogato izkušnjo, ki je nedvomno lepa popotnica za naprej. Potrebovala sem nekaj časa, da sem zbrala vse misli, odzive ter strnila občutke. Priznam, navdušena sem nad tem, kako je skladba lepo sprejeta. V veliko veselje mi je, da jo lahko delim z vami," je še povedala.

brežice
glasbene novice
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja