Skip to main content
Nedelja, 14. april 2024
01.03.2024
15:39
Anton Hruševar
V petek, 23. februarja je Društvo upokojencev Raka v gostišču Tratnik izvedlo občni zbor.

Na občnem zboru so bila podana poročila za lansko leto kot tudi plan za leto 2024. Po minuti molka v spomin petih umrlih članov in izvolitvi delovnega predsedstva, pozdravnem nagovoru predsednika pokrajinske Zveze društev upokojencev Posavja Jožefa Žnidariča in predsednika sveta KS Roka Bizjaka so sledila poročila nadzornega in upravnega odbora za leto 2023.

V lanskem letu so sodelovali na športnih tekmovanjih v okvirju Pokrajinske zveze Posavja (keglanje in pikado), izvedli so tekmovanje v kartanju, Valentinov pohod in pohod na Trdinov vrh,

Februarja in junija so izvedli tudi letovanje na morju (hotel Delfin), za dan žena so organizirali izlet v Bjelovar, imeli so tudi Martinovanje, silvestrovanje ter srečanje članov jubilantov. Podali so se tudi na izlet Brezje – Planica….

V letu 2024 pa se bodo ponovno udejstvovali na športnem področju (pikado, rusko keglanje in tekmovanjev kartanju-šnopcu). 

Organizirani bodo različni pohodi: Valentinov pohod, pohod po Raških gričih, Gorjancih in Trdinovem vrhu. Sodelovati nameravajo na prireditvi Vesela jesen (Senovo), regijskem srečanju na Lisci, na Gospodarskem razstavišču se bodo udeležili festivala za tretje življenjsko obdobje, izvajali pa bodo tudi delavnice »uporaba pametnih telefonov«.

Pred kosilom je ob kulturnem programu, tako glasbenim kot recitalom Povodnega moža sledila še podelitev priznanj za dolgoletno članstvo ali sodelovanje v DU Raka. Predsednik društva Marjan Opalk se je zahvalil vsem udeležencem za tako številčni odziv in jih povabil na naslednje srečanje.   

Vir: besedilo in foto: Anton Hruševar

upokojenci
raka

Pridružite se nam

Poglejte tudi