Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
19.01.2024
09:31
Foto: ePosavje.com
Zapeljali smo se čez Krško in preverili kakšno je stanje na cestah. Posipne in plužne službe so aktivne že od jutra, a se sneg sproti prijema cestišča. Posebna pozornost tako ne bo odveč.

Belo zimsko jutro v Posavju

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile in padavine, ki so ponoči zajele celotno državo, so se proti jutru, okoli 6. ure, spremenile v sneg. To je prva večja snežna pošiljka to zimo, ki je prinesla snežno odejo tudi v nižinah. Do popoldneva naj bi po napovedih zapadlo od 10 do 20 centimetrov snega.

Previdno v prometu

Aktualno stanje na cestah kaže, da je sneg moker in težak, kar povzroča brozgo oz. plundro na cestah. To je še posebej oteževalo razmere v času jutranje prometne konice. Vožnja je zaradi sneženja upočasnjena in vozniki morajo biti še posebej previdni ter prilagoditi svojo vožnjo trenutnim razmeram. Ne pozabite, da je treba vozilo pred vožnjo dobro očistiti snega, tako zaradi predpisov kot zaradi lastne varnosti.

Cestne službe so že zjuraj začele s pluženjem in posipom cest, najprej zlasti v višje ležečih predelih, kjer močno sneži.

Ali bo sneg obstal?

Po današnjem sneženju pa se nam obeta sprememba vremena, že v naslednjem tednu se obeta otoplitev, kar pomeni, da snežna odeja najverjetneje ne bo zdržala dolgo.

Vse voznike opozarjamo, naj bodo na cestah še posebej previdni in naj upoštevajo vremenske razmere. Ostanite varni in uživajte v zimskih radostih, dokler trajajo.

Zimska služba na občinskih javnih cestah in javnih površinah

Družba Kostak v sklopu opravljanja zimske službe skrbi za prevoznost občinskih cest in drugih javnih površin ter varen promet v zimskih razmerah, ko je zaradi snega, poledice ali drugih zimskih pojavov lahko ogroženo normalno odvijanje prometa.

Zimska služba tako zagotavlja prehodnost in prevoznost cest in javnih površin, nadstandardno pluženje in posipanje pa v okviru zimske službe ni predvideno. Zimska služba se izvaja v skladu s prednostnimi razredi in prioritetami izvajanja. Ceste so razvrščene glede na kategorijo, gostoto in strukturo prometa, geografsko–klimatske razmere in krajevne potrebe.

Kontakti dežurnih služb zimskega vzdrževanja:

Glavni dežurni telefon: 041 671 484

MESTNA OBČINA KRŠKO

1. območje: KS Brestanica, KS Rožno-Presladol, KS Koprivnica, KS Senovo:

KS Brestanica, KS Rožno-Presladol, KS Koprivnica: KOSTAK, d. d. – dežurni telefon: 041 671 484

KS Senovo: POŽUN, d. o. o. – dežurni telefon: 041 739 485

2. območje: KS Krško – levi breg, KS Zdole, KS Dolenja vas, KS Sp. Stari Grad-Sp. Libna:

KOSTAK, d. d. – dežurni telefon: 041 671 484

3. območje: KS mesta Krško – desni breg, KS Senuše, KS Raka, KS Veliki Podlog, KS Krško polje, KS Veliki Trn, KS Leskovec pri Krškem, KS Gora:

ŽARN, d. o. o. – dežurni telefon: 041 546 509

4. območje: KS Podbočje:

CGP, d. d. – dežurni telefon: 051 355 174

Izvedbeni program zimske službe na občinskih javnih cestah v mestni občini Krško je objavljen na tej povezavi.

Vir: Kostak, d. d.

kostak krško
sneg
zima
krško
cesta
promet

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja