Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
01.02.2024
11:00
FIŠ Novo mesto
Dijaki so se preizkusili na tekmovanju iz znanja računalništva in spletnih tehnologij na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu

V sredo, 31. januarja 2024, je na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu potekalo že 7. tekmovanje iz znanja programiranja in spletnih tehnologij za dijake regijskih srednjih šol.

Tekmovanja iz znanja računalništva in spletnih tehnologij se je udeležilo 24 dijakov iz srednjih šol jugovzhodne regije, ki so imeli možnost svoje znanje preizkusiti v kar dveh kategorijah. Prva kategorija je na preizkušnjo postavila poznavanje spletnih tehnologij, druga kategorija pa je vključevala naloge iz programiranja v izbranem programskem jeziku. Po uspešno opravljenem tekmovalnem delu dogodka pa so dijaki prisluhnili še predstavitvi ERASMUS+ projekta in mobilne aplikacije GREEN&STEM.

V kategoriji tekmovanja iz spletnih tehnologij je prvo mesto osvojil Vid Kovačič, drugo mesto Domen Lindič in tretje mesto Blaž Plevnik. V kategoriji programiranje pa je prvo mesto osvojil Maj Drmaž, drugo mesto Anže Lavrih in tretje mesto Izak Fabjan.

Že 7. tekmovanje iz znanja programiranja in spletnih tehnologij so z nagradami za udeležence podprli KRKA, tovarna zdravil, d.d., Revoz d.d. Novo mesto, Javni raziskovalni zavod Rudolfovo, Mikrografija d.o.o., Razvojni center Novo mesto d.o.o., Palsit d.o.o., Študentski servis Mjob, Adria Mobil d.o.o. in Akrobat d.o.o.. Za sladko okrepčilo so poskrbeli pri podjetju DON DON d.o.o., medijsko pa sta jih podprla Radio Krka Novo mesto in Računalniške novice.

Vse, ki vas zanima študij na področjih računalništva in spletnih tehnologij, informatike, podatkovnih znanosti, kibernetske varnosti ter informacijske družbe Fakulteta za informacijske študije vabi na prihajajoča informativna dneva, ki bosta v petek, 16. 2. 2024 in soboto, 17. 2. 2024. Potekala bosta preko spleta, s pomočjo platforme Zoom. Več informacij je na voljo na spletni strani fis.unm.si.

Vir: FIŠ Novo mesto

Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu
tekmovanje

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice