Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
16.01.2024
07:55
Foto: Občina Brežice
Na prvo januarsko soboto v letu 2024 je v cerkvi sv. Lovrenca potekala zlata poroka. Cerkveni del zlate poroke je opravil duhovni pomočnik Milan Kšela.

Svečana obeležitev v cerkvi sv. Lovrenca

Na prvo januarsko soboto v letu 2024 je v cerkvi sv. Lovrenca potekala zlata poroka. Na povabilo zakoncev Deržič je župan Občine Brežice Ivan Molan prisotne pozdravil in razglasil, da sta gospa Rozalija Deržič in gospod Jožef Deržič po petdesetih letih skupne zakonske zveze postala zlatoporočenca. Cerkveni del zlate poroke je opravil duhovni pomočnik Milan Kšela.

Svojo skupno pot sta zlatoporočenca začela pred 50 leti - 5. januarja 1974 s civilno in cerkveno poroko v Brežicah – v fari, iz katere je bil doma ženin Jožef.

Gospa Rozalija se je rodila 28. januarja 1952 v Brežicah v družini Lazanski, odraščala pa je v Lazah. Po zaključku šolanja je opravljala delo natakarice v gostilni Erpič, kjer je spoznala bodočega moža Jožefa.

Gospod Jožef se je rodil v Brežicah in odraščal v Bukošku. Zaposlil se je kot šofer in v teku svoje službe spoznal bodočo ženo, saj so šoferji hodili v gostilno Erpič, kjer je delala gospa Rozalija, na malico, kavo in kartanje.

Po poroki sta si zakonca ustvarila dom v Bukošku, kjer živita še danes. Neizmerno veselje je v hišo prineslo najprej rojstvo hčerke Liljane in pozneje še sina Jožeta. Žal je kruta usoda posegla v mirno življenje družine, ko je v prometni nesreči mnogo prezgodaj izgubila življenje njuna hčerka.

Zlatoporočenca sta še vedno zelo dejavna in skrbita za svoj dom, vedo povedati njuni najbližji. Gospod Jožef je že 16 let aktiven upokojenec in uživa v delu na domači kmetiji, gospa Rozalija lepo skrbi za svoj vrt in za svoje rože surfinije, da so ene najlepših v Posavju. Družbo jima v Bukošku delajo sin Jože in snaha Katja ter vnukinji Maša ter Ana, ki sta zlatoporočencema v veliko veselje.

Župan Ivan Molan jima je čestital in zaželel predvsem zdravja in da da bi še dolgo z roko v roki hodila skozi prihodnja leta.  V spomin na slavnostni dan jima je izročil listino in darilo Občine Brežice.

Tudi v naši redakciji se pridružujemo čestitkam in zakoncema Deržič želimo veliko veselja.

občina brežice
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja