Skip to main content
V Posavju 17.2° C Torek, 30. 2024
18.04.2024
10:59
Foto: PMB
Študijski obisk delovne skupine za trajnostni razvoj in podnebne ukrepe Mreže evropskih muzejskih organizacij (The Network of European Museum Organisations) v Posavskem muzeju Brežice.

Posavski muzej Brežice in Skupnost muzejev Slovenije sta 7. in 8. aprila 2024 gostila sestanek delovne skupine Sustainabillity and Climate Action – SAC! (Trajnost in podnebni ukrepi), ki deluje pod okriljem Mreže evropskih muzejskih organizacij – NEMO (The Network of European Museum Organisations).

Članice delovne skupine iz različnih muzejskih in kulturnih ustanov iz Belgije, Grčije, Nemčije, Slovenije (Alenka Černelič Krošelj in Maja Hakl Saje) in Črne Gore so v nedeljo, 7. aprila, v Posavskem muzeju Brežice na delovnem sestanku pripravljale izhodišča za pripravo novega priročnika, ki bo muzejem v pomoč pri organizaciji posebnih forumov na široko temo trajnosti (ekonomska, okoljska, socialna idr.).

Udeleženke so si ogledale Posavski muzej Brežice in Vodovodni stolp ter se udeležile dogodka v muzejski knjižnici na prvo nedeljo, ki se je zaključilo z druženjem z obiskovalci.

Fotogalerija (Foto: PMB):

V ponedeljek, 8. aprila, so v Dolenjskih Toplicah sodelovale  na Forumu - vodenje in upravljanje muzejev, ki ga je organizirala Skupnost muzejev Slovenije. Estelle De Bruyn in Annelies Cosaert (Royal Institute for Cultural Heritage - KIK-IRPA) ter Elizabeth Wilde (NEMO) so slovenskim muzealcem predstavile delo Mreže evropskih muzejskih organizacij in omenjene delovne skupine ter sodelovale pri izvedbi delavnic na temo trajnostnega razvoja in podnebnih sprememb.

Mednarodni obisk, predvsem pa aktivno sodelovanje v mreži NEMO, bogati delo Posavskega muzeja Brežice ter ga umešča v širši mednarodno muzejsko krajino.

Vir: Posavski muzej Brežice

posavski muzej brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja