Skip to main content
V Posavju 13.3° C Ponedeljek, 29. 2024
15.04.2024
13:33
Foto: ePosavje.com
V petek, 12. aprila 2024, je v Valvasorjevi knjižnici Krško potekal dogodek ob predstavitvi knjige Klare Eve Kukovičič, "Malo veš o zvezdah".

O knjigi "Malo veš o zvezdah"

Zbirka "Malo veš o zvezdah" raziskuje kompleksnost medčloveških odnosov, notranji svet protagonistk in njihove vsakdanje življenje. Ena izmed zgodb, "Ime bi ji bilo Lena", je globoko osebna pripoved o avtoričini babici, ki je Klari Evi pomagala zaključiti svoj proces žalovanja.

Spremno besedo je napisala Veronika Šoster, ki kratke zgodbe opisuje kot "zvezdne utrinke, ki jih lahko za nekaj časa zadržimo in občudujemo od blizu".

Dogodek ob izidu

Dogodek je moderirala Anja Urek, avtorica literarnega prvenca pa je izpostavila pomen dnevniškega pisanja in prednosti, ki jih prinaša za razumevanje lastnega notranjega sveta. Udeleženci so imeli priložnost slišati odlomke iz zgodb in dnevniških zapisov ter se po uradnem delu družiti z avtorico.

O avtorici

Klara Eva Kukovičič, rojena leta 1994, je svojo kariero začela kot magistrica prevajanja, kasneje pa se je uveljavila kot priljubljena voditeljica in moderatorka. Njeno literarno delo je že bilo nagrajeno na Festivalu mlade literature Urška leta 2019 in s priznanjem za dosežek leta Mestne občine Krško leta 2020.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

valvasorjeva knjižnica krško
krško

Pridružite se nam