Skip to main content
V Posavju 11.1° C Torek, 30. 2024
15.04.2024
08:53
Foto: Karate klub Brežice
V soboto, 13. 4. 2024, je v Športni dvorani Slovenske Konjice v organizaciji KK Seki in KZS potekala prva pokalna tekma v karateju.

Osem zmag in prvo mesto v skupnem seštevku za Karate klub Brežice na prvi državno-pokalni tekmi v Slovenskih Konjicah

Udeležilo se je je 54 slovenskih klubov, ki so opravili 516 nastopov. Karate klub Brežice je zastopala ekipa 19 – ih tekmovalcev, ki so osvojili kar 13 odličij, in sicer 8 zlatih, 3 srebrna in 2 bronasti. Navdušuje predvsem dejstvo, da je kar osem posameznikov oz. ekip prejelo zlato odličje, in da se je klub zavihtel na sam vrh med vsemi slovenskimi klubi.

Zjutraj so pričeli najmlajši in najmlajše. V kategoriji do 8 let (U8 kate najmlajše) je suvereno brez izgubljene točke slavila Gaja Štern, ki je ena najbolj nadarjenih in prizadevnih tekmovalk.  Srebro je v tej kategoriji osvojila še mlajša Evelyn Joy Žičkar, peto mesto pa njena sestra dvojčica Amelie May. Vse tri so nastopile tudi v ekipni konkurenci, kjer so suvereno osvojile prvo mesto in zlato odličje.

V kategoriji malčic je lepo nastopila Mia Kajtna, ki je v ekipni kategoriji malčic, skupaj z Megi CicvarićEvo Strgar in Gajo Štern osvojila prvo mesto in zlato odličje.

Eva Strgar in Sofia Popijač sta nastopili v množični kategoriji deklic (U12). Tokrat se je v tretji krog uvrstila Eva Strgar, ki je v tej kategoriji nastopila prvič. Sofia je imela smolo pri žrebu, saj je v prvem kolu za las z 2 : 3  izgubila dvoboj proti tekmovalki iz Velenja, ki pa je žal ni popeljala v repasaž in boj za kolajne. Sofia in Eva sta na tekmovanju pokazali velik napredek in veliko obetata. Sofia in Gašper Štern se bosta udeležila tudi balkanskega prvenstva za otroke, kjer bosta zastopala barve slovenske otroške reprezentance.

Gašper Štern, slovenski reprezentant, je nastopil v kategoriji dečki do 12 let. V prvem kolu je za las izgubil, v repasažu pa po prvi zmagi in drugem porazu osvojil sedmo mesto. Kasneje pa je skupaj z Aljošo SotelškomNikom Cicvarićem in Urbanom Gregorevčičem osvojil bronasto odličje v kategoriji kate ekipno mlajši kadeti.

Aria Zofič, Angelika Li Žičkar in Sinja Bončina so nastopile v zelo številčni kategoriji 29-ih mlajših kadetinj. Pokazale so viden napredek, saj sta Angelika Li in Aria osvojili peti mesti v svoji kategoriji, ekipno pa so vse tri prav tako osvojile 5. mesto.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Niko Cicvarić je prvič nastopil v kategoriji mlajših kadetov. Žal mu tokrat ni uspelo v boj za posamične medalje.

V nadaljevanju so nastopili naši najboljši tekmovalci in slovenski reprezentanti v mladinskih in članskih vrstah. Luka Cicvarić je suvereno brez izgubljene točke zmagal med mladinci, Maja Lazanski je zmagala med mladinkami, Maja Lakner pa je je osvojila srebro v isti konkurenci.  Santeja Ivnik je bila med mladinkami peta.

V ekipnih kategorijah so naše najboljše tri Maja Lazanski, Maja Lakner in Santeja Ivnik suvereno zmagale tako med mladinkami kot med članicami.

Dopoldanski del tekmovanja v katah je tako Karate klub Brežice z osmimi zmagami zasedel prvo mesto med vsemi slovenskimi klubi.

Po odmoru so nastopili tekmovalci, ki so se pomerili v borbah. Vanesa Tomažin Volčanjšek je s svojo zmago v finalu osvojila prvo zlato medaljo v borbah med malčicami do 36 kg. Taj Skukan je v kategoriji malčkov do 34 kg osvojil peto mesto.

Med mlajšimi kadeti do 40 kg je nastopil Aljoša Sotelšek, ki pa je imel tokrat smolo v žrebu. Premagal ga je tekmovalec in Kranja, ki pa se ni uspel uvrstiti v finale in Aljoši ni dal priložnosti za boj v repasažu. Urban Gregorevčič je v kategoriji mlajših kadetov do 50 kg osvojil bronasto odličje.

Skupno je Karate klub Brežice osvojil osem zlatih, tri srebrna in dve bronasti odličji ter skupno zmago med 54. slovenskimi klubi, kar kaže na izjemno  dobro delo in velik napredek. Trenerji Nastja Galič, Metka Galič, Christian Kajtna, Andrejka Dvornik in Matjaž  Gregorevčič so bili s prikazanim znanjem svojih varovancev več kot navdušeni in hvaležni za pogoje treniranja ter zaupanje in podporo  staršev, ki vztrajno vozijo svoje otroke na treninge in jih bodrijo na tekmah. Veliko pa k uspehu mladih pripomorejo tudi sponzorji in vsi ostali podporniki kluba: Obična Brežice, HESS, Elmont, Sipro, Soltec, Artisk in Zavod za šport Brežice.

karate klub brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja