Skip to main content
V Posavju 16° C Sobota, 27. 2024
24.03.2024
12:07
Viva klub Brežice
Mladi atleti Viva kluba Brežice so pokazali odlične predstave v zimski sezoni.

Zabeležili so kar 54 nastopov na državnih prvenstvih, dosegli kopico osebnih rekordov, uspeli doseči predpisane norme za nastope na velikih tekmovanjih (evropsko mladinsko, svetovno mladinsko) in domov prinesli kar 15 medalj iz državnih prvenstev v različnih starostnih kategorijah ter zlato iz Balkanskega mladinskega prvenstva.

Na Balkansko mladinsko prvenstvo, ki je potekalo v Beogradu, se je uvrstil Jak Rovan. Osvojil je zlato medaljo v skoku s palico, kjer je s preskočenimi 510 cm tudi naredil normo za  svetovno mladinsko prvenstvo, ki bo letos poleti v Peruju, Južni Ameriki.

Na svetovnem pokalu v Osijeku sta mednarodno normo za nastop na Evropskem mladinskem prvenstvu, dosegla Katarina Sadek (365 cm) in Matic Tršelič (475 cm), ki bo poleti na Slovaškem.

Na prireditvi za športnika leta 2023 Občine Brežice, je Luka Zupanc na osnovi uspešnega nastopa na Evropskem mladinskem prvenstvu, osvojil 2. mesto. Njegova sestra Lara Zupanc pa je bila tretja pri dekletih. Na seznamu v kategoriji perspektivnih občinskih športnikov sta bila zelo uspešna tudi Maja Pečnik in Jak Rovan.  

Športniki se sedaj pridno pripravljajo na tekmovanja zunaj. Čakajo jih naporne priprave na Hrvaškem in v Grčiji, zaključni testi v šoli, vmes pa veliko tekmovanj doma in po svetu.

Fotogalerija (Foto: Viva klub Brežice):

atletika
brežice
Viva klub Brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja