Skip to main content
V Posavju 3.7° C Petek, 26. 2024
03.06.2019
13:08
Foto: NK Domžale
Otrok krškega nogometa Benjamin Šeško se iz Domžal seli v Avstrijo. Ta 16-letni napadalec bo namreč kariero nadaljeval v akademiji nogometnega kluba Red Bull Salzburg.

Šeško iz Domžal v akademijo rdečega bika

KRŠKO Kot so sporočili iz Nogometnega kluba Domžale, kjer je Šeško igral po selitvi iz Krškega, "je Benjamin fant, kot ga pri nas se nismo imeli. Ne samo nogometno, tudi osebnostno in karakterno je za svoja leta izjemno zrel, kar dokazuje tudi na igrišču. Kljub vsemu je bilo dogajanje v zadnjem času za njega izjemno zahtevno in naporno, saj se ne zgodi pogosto, da na tvoja vrata trkajo velikani iz cele Evrope. Na koncu smo skupaj presodili, da je za njegov nogometni napredek in osebnostni razvoj najboljša sredina Salzburg, kjer iz leta v leto dokazujejo, da zaupajo mladim nogometašem in jim nudijo najboljšo možno podporo."

Seveda si vsak nogometaš že v mladih letih želi takšne priložnosti, kar nameravam v celoti izkoristiti. Nekaj nasvetov sem prejel tudi od Daria Kolobarića, ki je bil pred nekaj sezonami v podobni vlogi. Vsekakor pa se zavedam, da so mi prav Domžale izrecno pomagale na tej poti, zato bi se ob tej priložnosti iz srca zahvalil celotnemu vodstvu, vsem trenerjem, še posebej Alešu Mežnaršiču in Darku Birjukovu, ki sta mi ponudila možnost za dokazovanje. Brez njihove podpore bi bila ta pot nedvomno težja, tako da del zaslug za ta prestop nosijo tudi oni.

Benjamin Šeško po prestopu iz Domžal v Salzburg

V kadetski ligi je dosegel 21 zadetkov

Šeško je v minuli sezoni v kadetski ligi dosegel 21 zadetkov, v mladinski ligi na vsega dveh tekmah dva, enega pa je dodal še na treh nastopih v mladinskem pokalu. "Sezono bi ocenil kot nadvse uspešno. Resda nam s kadeti ni uspelo osvojiti naslova državnih prvakov, vendar smo tekom celotne sezone pokazali, da ima ta ekipa potencial. Borili smo se do konca in se nikoli nismo predali. Ta vztrajnost se nam je poplačala tudi na koncu, ko smo skupaj z mladinsko ekipo osvojili prvo mesto na skupni lestvici, zaradi česar bodo Domžale v naslednji sezoni igrale v UEFA Youth League, kar je za to moštvo izjemen uspeh in bržčas se ga v tem trenutku še ne zavedamo," je Šeško povedal za spletno stran NK Domžale.

(bš)

krško
nk krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi