Skip to main content
V Posavju 11.2° C Sobota, 27. 2024
21.08.2023
21:59
Aleks Vaš
Foto: Fight club Shony
Član Fight cluba Shony Aleks Vaš je nastopil na evropskem prvenstvu v boksu in tekmovanje zaključil v osmini finala, kjer je moral premoč priznati Nikiti Belikovu iz Estonije.

Brez mednarodnih izkušenj do osmine finala

Sodniki so vse tri runde ocenili z minimalno prednostjo, 10:9 in končno oceno 30:27 v prid nasprotniku. "Glede na to, da je Aleks na prvenstvu nastopil povsem brez mednarodnih izkušenj in zgolj z dvema domačima zmagama (boks liga in državno prvenstvo) in upoštevajoč dejstvo, da imajo konkurenti za seboj že od 30 do 80 dvobojev, smo lahko s prikazanim zadovoljni. Nastop v tako zahtevni kontaktni disciplini v konkurenci 32 držav, kjer lahko iz vsake nastopi le njen najboljši predstavnik, priča o velikem srcu našega 13-letnika, ki v nobenem trenutku ni pokazal dvoma in neodločnosti. Pristop k borbi bil resda moral biti agresivnejši, a pritisk pred prvim velikim tekmovanjem je vseeno terjal svoj davek," so sporočili iz kluba.

Fotogalerija (Foto: Fight club Shony):

Nova priložnost za odličen rezultat naslednje leto

V klubu so ponosni na mladega boksarja, "vzpostavil je nove prijateljske vezi z našimi in tujimi reprezentanti, doživel nepozabno izkušnjo in vse to je botrovalo k še večji želji po trdem delu, da bo naslednje leto nastopil še bolje. Letošnje prvenstvo je namreč namenjeno letnikom 2009/10, sam pa je rojen leta 2010, zato bo lahko čez leto dni nastopil v isti starostni kategoriji (2010/11)." Slovensko reprezentanco na prvenstvu vodijo trije reprezentančni trenerji, med njimi Sašo Vaš iz Fight Cluba Shony, ki je prvenstvo izkoristil tudi za vzpostavljanje sodelovanja z hrvaško, srbsko in ukrajinsko ekipo, slednja namreč velja za svetovno boksarsko velesilo.

Preboj na evropsko in svetovno sceno

Kot dodajajo, "so veseli, da se naša olimpijska vizija razvija po načrtih in da se v vseh panogah, ki jih gojimo v klubu prebijamo na evropsko in svetovno sceno. V mesecu septembru bomo klubski ponudbi, poleg karateja, boksa in taekwondoja, dodali tudi kickboxing, ki je letos prejel olimpijsko prepoznavnost in je uvrščen v ožji izbor kandidatk za OI 2028, ki bodo v Los Angelesu. Prvi posavski nastop na velikih tekmovanjih v boksu od osamosvojitve je za nami."

borilni športi
fight club shony
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja