Skip to main content
V Posavju 22.3° C Ponedeljek, 29. 2024
16.04.2024
07:23
Foto: BK Pišece
V Nemškem Kolnu je potekal veliki mednarodni badmintonski turnir U-15, na katerem je nastopilo kar 155 igralcev iz 18 držav.

Slovenijo sta zastopala Mihael Škof Vrabec in državni prvak Tim Bregar iz BK Mengeš. Mihael je od odigranih sedmih tekmah štiri zmagal kar je zadostovalo za 17. mesto v kategoriji posameznikov in dvojic.

Jan Hotko je tisti vikend nastopil v Ljubljsni na BZS turnirju do 13 let in osvojil dvakrat 5. mesto tako med posamezniki kot v igri mešanih dvojic.

Člani sicer brez prvokategornikov so v soboto, 13. aprila 2024 nastopili v Mirni, kjer je potekal super dan za slovensko ligo. Žal je članska ekipa obe tekmi izgubila 1:4. Najprej proti ekipi Konexa in nato še proti domačinom iz Mirne. Tako se bo ekipa pomenila v soboto, 26. 5. 2024, na tekmi za play out iz 2. SBL proti ekipi BK Medvode 2 in člani verjamejo v obstanek v drugi ligi.

Ostali člani so nastopili na turnirju v Opatiji, kjer je potekal 6. krog ADA badminton lige. Toni Hotko je slavil v igri posameznikov A in v igri mešanih dvojic A skupaj s Mašo Doler (BK Mladost Lendava).

Fotogalerija (Foto: BK Pišece):

Solidno sta nastopili še Maša Bizjan in Patricija Geč, ki sta v igri posameznic C osvojili peto mesto. Marko Bizjan, Bojan Hotko in Matej Ogorevc so kljub odličnih igrah osvojili slabše osvojena mesta.

V soboto pa sta dva kadeta nastopila tudi na Zagrebškem turnirju za otroke in sicer Erika Petelinc, ki je osvojila deseto mesto in Oliver Petelinc, ki je osvojil enajsto mesto.

V nedeljo sta Laura Mataln Gerjevič in Mihael Škof Vrabec obiskala reprezentančni dnevni zbor, kot priprava za veliki mednarodni turnir v Italiji, točneje v Bolzanu, kamor potujeta konec meseca aprila.

"Za konec lahko povemo še veselo novico, da bo letošnji otroški mednarodni tabor v Pišecah od 1. 7. 2024 do 6. 7. 2024 potekal pod sloganom "medgeneracijsko sodelovanje mladih," kar je za naš klub zelo pomembno, saj si želimo, da bi mladi, ki sedaj redno trenirajo, tudi ostali v klubu, bodisi kot trenerji ali kot koordinatorji," so sporočili iz BK Pišece.

Vir: Badminton klub Pišece

badminton klub pišece

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja