Skip to main content
V Posavju 22.2° C Četrtek, 2. 2024
17.01.2024
07:37
Foto: Karate klub Brežice
V soboto, 13. januarja 2024, se je odvijalo mednarodno tekmovanje Pokal Konjiškega konja 2024 v Slovenskih Konjicah. Nastopilo je 368 tekmovalcev iz 58 klubov iz petih držav.

Uspehi brežiških karateistov

V soboto, 13. januarja 2024, se je odvijalo mednarodno tekmovanje Pokal Konjiškega konja 2024 v Slovenskih Konjicah. Nastopilo je 368 tekmovalcev iz 58 klubov iz petih držav. Karate klub Brežice so zastopali Luka Cicvarić, Megi Cicvarić, Niko Cicvarić, Urban Gregorevčič, Mia Kajtna, Maja Lazanski, Sofia Popijač, Aljoša Sotelšek, Gaja Štern, Gašper Štern in Eva Strgar.

V absolutni kategoriji kate malčice je nastopila odlična mlada tekmovalka Eva Strgar, ki je z močnimi in natančnimi izvedbami kat premagovala nasprotnice in napredovala iz kroga v krog. V finalu se je pomerila z Lano Husić iz Karate kluba Seki in dvoboj le za las (3:2) izgubila. Osvojila je odlično drugo mesto.

Prav tako kot Eva je srebrno medaljo osvojila tudi Gaja Štern, in sicer v absolutni kategoriji kate najmlajše deklice. Gaja je kljub mladosti nastopila suvereno in prepričljivo. Napredovala je vse do finala, kjer pa je naletela na izkušenejšo tekmovalko iz Karate kluba Velenje in ji morala priznati premoč.

Sofia Popijač je nastopila v absolutni kategoriji kate deklice. Perspektivna Sofia je v polfinalu morala priznati premoč kasnejši zmagovalki, Karolini Kristić. V repasažnem boju za tretje mesto pa je Sofia odlično izvedla mojstrsko kato Seipai in z rezultatom 3:2 premagala Laro Mujdža (Karate klub Velenje) ter si priborila bronasto medaljo.

Maja Lazanski, reprezentantka Slovenije, je tudi tokrat nastopila v dveh kategorijah, in sicer v kategoriji kate mladinke in kate članice. Glede na to, da so v veljavo stopila nova pravila za sojenje v katah, je tudi v omenjenih kategorijah tekmovanje potekalo na izločanje z zastavicami in ne več s številčnimi ocenami. Maja je s silovitimi izvedbami kat premagovala nasprotnice in napredovala iz kroga v krog. Med mladinkami je zasedla končno drugo mesto, med članicami pa je z zmago v repasažu osvojila odlično bronasto medaljo.

Tokrat je za edino osvojeno zlato medaljo za brežiški karate klub poskrbel najboljši slovenski mladi kataš Luka Cicvarić. V številčni kategoriji kate kadeti je namreč znova pometel z vso konkurenco. V višji starostni kategoriji, kate mladinci, pa je v polfinalu moral priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu, Benjaminu Mešanoviću. Bronasto medaljo je osvojil s silovitim in prepričljivim nastopom v repasažnem boju, kjer je gladko premagal nasprotnika iz Karate kluba Selnica.

Gašper Štern je z dopolnjenim desetim letom starosti prestopil v višjo starostno kategorijo in se pridružil Niku Cicvariću v absolutni kategoriji kate dečki. Z nekoliko manj sreče pri žrebu sta kljub odločnemu in tehnično pravilnemu nastopu tokrat oba žal tekmovanje zaključila že v prvem krogu.

V kategoriji kate malčice (8-6 kyu) sta nastopili Mia Kajtna in Megi Cicvarić, ki z vidnim napredkom pri izvedbi kat razveseljujeta iz tekme v tekmo. Megi je imela tokrat nekoliko manj sreče in je kljub tehnično natančnemu in odločnemu nastopu morala priznati premoč nasprotnice iz Karate kluba Seki. Mia je prav tako sicer prvi krog izgubila proti kasnejši zmagovalki, v repasažnem boju za bronasto medaljo pa je s silovitima izvedbama kate Gekki sai ichi dvakrat premagala nasprotnici in si priborila odlično tretje mesto v skupini.

Mia Kajtna, Megi Cicvarić, Eva Strgar in Gaja Štern so za konec prvega dela tekmovanja nastopile še v ekipni kategoriji malčice, kjer so po odlični izvedbi kate osvojile bronasto odličje.

V drugem delu tekmovanja sta nastopila tudi Aljoša Sotelšek in Urban Gregorevčič, mlada tekmovalca v športnih bojih. Urban je nastopil v kategoriji borbe mlajši kadeti -50 kg in si s hrabrim bojem priboril odlično bronasto medaljo.

Za Aljošo je bil to prvi nastop na tako močnem mednarodnem tekmovanju. Nastopil je v kategoriji borbe mlajši kadeti -40 kg, kjer je s porazom proti kasnejšemu zmagovalcu dobil možnost boja za bronasto medaljo. V repasažu se je srčno boril najprej z nasprotnikom iz Karate kluba Oplotnica in ga tudi gladko premagal. V nadaljevanju pa je žal moral priznati premoč izkušenejšemu nasprotniku iz Karate kluba Seki in se je na koncu uvrstil na odlično peto mesto v zelo številčni in močni kategoriji. Vsekakor so to zelo dragocene izkušnje in dodatna motivacija za oba brežiška borca.

karate klub brežice
šport

Pridružite se nam

Poglejte tudi