Skip to main content
V Posavju 11.7° C Nedelja, 28. 2024
28.11.2023
07:19
Foto: Karate klub Brežice
V soboto, 25. novembra 2023, je v Ljubljani potekal veliki tradicionalni mednarodni karate turnir Ljubljana OPEN 2023, ki je gostil 590 tekmovalcev iz 96-ih klubov in 12-ih držav.

Veliki tradicionalni mednarodni karate turnir Ljubljana OPEN 2023

V soboto, 25. novembra 2023, je v Ljubljani potekal veliki tradicionalni mednarodni karate turnir Ljubljana OPEN 2023, ki je gostil 590 tekmovalcev iz 96-ih klubov in 12-ih držav. Karate klub Brežice je zastopala ekipa 14-ih tekmovalcev, ki je na tako velikem tekmovanju osvojila kar devet odličij, od tega pet zlatih, tri srebrna in eno bronasto. Najbolj sta ponovno blestela slovenska reprezentanta v katah, in sicer Luka Cicvarić, ki je zmagal tako med kadeti kot med starejšimi mladinci ter Maja Lazanski je zmagala med mladinkami. Na najvišjo stopničko sta stopili tudi odlični Sofia Popijač, ki je zmagala med deklicami (8 – 4  kyu) in Eva Strgar, ki je zmagala v kategoriji malčice (8 - 4  kyu).

Najmlajša Gaja Štern je tekmovala v kategoriji kate U8 (8 – 6 kyu). Po gladkem preboju v finale je tam za las s 2 : 3 izgubila dvoboj in osvojila prvo srebrno odličje. Njen odlični brat Gašper pa tokrat žal mogel nastopiti na tem tekmovanju, ker se je udeležil državnega prvenstva v matematiki Matemček, kjer je prav tako blestel.

Med malčicami je poleg izjemne Eve Strgar nastopila tudi Megi Cicvarić, ki je nastopila zelo odločno in tehnično pravilno, kar pa tokrat še ni zadostovalo za boj za odličja. Med malčki je v kategoriji U10 (8-6 kyu) lepo tekmoval nadarjeni Ian Tomše, ki si je po zmagi v repasažu priboril edino bronasto odličje za klub.

Odlična mlada tekmovalca Niko Cicvarić in Gal Budič sta tekmovala v kategoriji dečkov U12 (8 - 4  kyu). Niko je po treh kolih prišel do finala, kjer je osvojil srebrno odličje, eksplozivni Gal pa je po prvi zmagi in porazu v drugem kolu ostal brez priložnosti za boj v repasažu. V kategoriji deklic U12 (8 – 4 kyu) je nastopila Sofia Popijač, ki je s svojim brezhibnim nastopom trikrat zapored gladko zmagala in osvojila zlato odličje.

V absolutni kategoriji mlajših kadetinj so nastopile Kim Kerin, Angelika Li Žičkar, Aria Zofič in Sinja Bončina. Najprej so nastopile v tekmovanju timov in se po odlični izvedbi prve kate uvrstile v finale, kjer so osvojile srebrno odličje.  V nadaljevanju so se pomerile še v posamični konkurenci, kjer se je v drugi krog uspelo uvrstiti Angeliki, nobena pa ni dobila priložnosti še za boj za posamično kolajno.

Med mladimi kataši pa je ponovno zablestel trenutno najboljši slovenski mladi kataš Luka Cicvarić, ki iz tekme v tekmo navdušuje s svojimi mojstrskimi izvedbami kat. Tokrat je pokazal Pachu, Anann, Anann Dai in Suparimpei. Luka je premagal vse tekmovalce tako med kadeti kot med mladinci in osvojil kar dve zlati odličji ter postal najuspešnejši brežiški tekmovalec. Njegov uspeh je dopolnila tudi izjemna brežiška mladinka Maja Lazanski, ki je po izvedbi kat Papuren in Suparimpei zmagala med mladinkami. Nastopila je tudi med starejšimi članicami, vendar ji tokrat sreča v tej kategoriji ni bila naklonjena in  ni posegla v boj za medalje.

Popoldne so se pomerili tudi tekmovalci v borbah. Brežičane je prvič na tako veliki tekmi zastopal Urban Gregorevčič. Ognjeni krst je imel proti tekmovalcu Maticu H. Šulinu iz Ljubljane. Urban se je boril zelo hrabro, dal tudi prvo točko vendar mu pomanjkanje izkušenj tokrat ni dovolilo, da bi se boril tudi že za medalje. Vsekakor pa mu gre iz srca čestitati za pokazano znanje in pogum. Nanj velja v prihodnosti še kako računati.

Zaradi šolskih in drugih obveznosti sta na tem tekmovanju poleg Gašperja Šterna manjkale tudi Mia Kajtna, Santeja Ivnik in Maja Lakner, ki je pretekli vikend na Balkanskem prvenstvu osvojila najvišjo slovensko uvrstitev med mladinkami. Kljub  temu je skupna bera odličij na koncu Karate klub Brežice popeljala na izvrstno tretje mesto v skupni razvrstitvi klubov, kar kaže na zelo dobro delo v klubu in velik napredek iz tekmovanja v tekmovanje. Brežiške karateiste so na tem tekmovanju spremljali trenerji Darko Cicvarić, Andrejka Dvornik,  Metka Galič in Matjaž Gregorevčič.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

karate klub brežice
šport

Pridružite se nam

Poglejte tudi