Skip to main content
V Posavju 18.8° C Sobota, 27. 2024
07.03.2023
10:19
RK Krško
Foto: Aljoša Sešel / RK Slovenj Gradec
Še v zadnji minuti se jim je nasmihala zmaga, a so se krški rokometaši v Škofji Loki morali zadovoljiti s točko. Dobovčani so bili z Ribničani prekratki za dva zadetka.

Z novim trenerjem do prve točke

Krški rokometaši so v soboto v Škofji Loki pod vodstvom novega trenerja Roberta Beguša prišli do prve točke v drugem delu 1. slovenske rokometne lige. Krčani so v prvem delu nazadnje vodili v 27. minuti ob rezultatu 11:12, po treh zaporednih zadetkih domačinah pa so Škofjeločani na polčas odšli z dvema zadetkoma prednosti ob rezultatu 14:12.

Po zaostanku s štirimi zadetki celo vodili

V drugem delu so domačini v 44. minuti vodili že s štirimi zadetki prednosti pri 23:19, a so se Krčani vrnili in v 51. minuti je Sintič povedel v vodstvo ob rezultatu na semaforju 23:24. Prednost so obdržali vse do zadnjih trenutkov srečanja, ko je končni rezultat za 28:28 in delitev točk poskrbel Škofljeločan Batagelj. 

Kako naprej?

Krčane zdaj čakata dve pomembni srečanji, v naslednjem krogu bodo gostili ekipo Ormoža, nato odhajajo na gostovanje k ekipi Sviša v Ivančno Gorico. 

Dobova : Ribnica

Dobovčani do 50. minute enakovredni Ribničanom

Minulo soboto je v ŠD Dobova potekala tekma 17. kroga 1. NLB rokometne lige, kjer sta se pomerila domači klub RK Dobova in gostujoči RD Riko Ribnica. Domačini so se vse do 50. minute favorizirani ekipi enakovredno zoperstavljali. Ribničani, ki so sicer četrti na prvoligaški lestvici, so v 49. minuti še zaostajali za dva gola. V končnici so Dobovčani pripravili kar nekaj priložnosti, kjer bi enostavno morali zadeti, a je bila nervoza prevelika. Tako so Ribničanom v štirih minutah omogočili delni izid 5:0, tekma pa se je nato končala z rezultatom 29:31.

Zdaj na gostovanje v Maribor, potem pa s Celjani doma

"Vodstvo kluba je prepričano, da bo že v naslednjem krogu tekme v gosteh proti RK Maribor Branik športna sreča na strani domače ekipe. Zvesti navijači pa boste ekipo v dobovski trdnjavi lahko vnovič podprli šele 25. marca, ko v Dobovo prihajajo aktualni prvaki iz RK Celja Pivovarne Laško," so še sporočili iz dobovskega prvoligaša.

krško
brežice
dobova
rk dobova
rokometni klub krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi