Skip to main content
V Posavju 23.9° C Ponedeljek, 29. 2024
11.03.2024
07:23
Foto: RK Brežice
V soboto 9. marca 2024, je Rokometni klub Brežice v brežiški športni dvorani, ponovno gostili Regijski festival v mini rokometu, ki so ga pripravili v soorganizaciji z Rokometno zvezo Slovenije.

Letos se je turnirja udeležilo še več ekip kot preteklo leto. V treh starostnih kategorijah je sodelovalo kar 26 ekip iz 8 klubov. Na poziv Rokometnega kluba Brežice so se odzvali Rokometni klub Krško, Rokometni klub Dobova, Moški rokometni klub Krka, Ženski rokometni klub Krka, Rokometni klub Trimo Trebnje, Rokometni klub Radeče in Rokometni klub Sevnica.

Tekmovalo je več kot 200 otrok letnik 2014, 2015 in 2016/2017. Tokrat je poleg fantovskih ekip, prvič sodelovalo tudi pet dekliških ekip. Otroci pa svoje sposobnosti niso kazali le na parketu, temveč smo zanje pripravili tudi dodatne dejavnosti. V ustvarjalni delavnici so ekipno sodelovali v športnem kvizu, na spretnostnem poligonu so se preizkusili v agilnosti, na plezalni steni so lahko pokurili odvečno energijo ter v fotokotičku ustvarili fotografske spomine s posebnim okvirjem, ter sodelovali v 'teambuilding' igrah, ki so vspodbudile medsebojno sodelovanje. Otroke sta obiskali tudi uradni maskoti RZS, mačka Roko in Meta. Po končanem turnirju so vsi sodelujoči nadobudni rokometaši in rokometašice prejeli sijočo zlato medaljo Rokometne zveze Slovenije.

Fotogalerija (Foto: RK Brežice):

Ponosni smo, da nam je ponovno uspelo izpeljati tako velik dogodek, predvsem pa smo bili veseli in hvaležni tako številčnega odziva.

Zahvala predvsem Rokometni zvezi Slovenije, ki so v Rokometnem klubu Brežice ponovno prepoznali potencial za izpeljavo takšnega festivala; pekarni Mlinotest, ki je s krofi poskrbela za zaključno posladkanje ter Kafe bar Rosca, ki so poskrbeli za hidracijo.

Vseh svojih dogodkov, vključno z Regijskim festivalom v mini rokometu, ne bi mogli organizirati brez ostalih vestnih sponzorjev in donatorjev, ki verjamejo v nas in naše delo. S tem se zahvaljujemo podjetjem HESS Hidroelektrarne na spodnji Savi, Kovis d.o.o., Gen-I d.o.o., Skupina Gen, Zavarovalnica Triglav, Etrend d.o.o., TPV Automotive d.o.o., Savaprojekt d.d., Cerjak KG d.o.o., Lumenia LED Lighting Solutions, Belmet MI d.o.o. in Občina Brežice.

Vir: RK Brežice

rk brežice
mini rokomet

Pridružite se nam

Poglejte tudi