Skip to main content
V Posavju 26.6° C Ponedeljek, 29. 2024
10.11.2023
06:53
Foto: RK Krško
V sredo, 8. novembra 2023, se je v dvorani ŠC Krško odvila tekma za napredovanje v osmino finala Pokala Slovenije, kjer sta se ekipi RK Krško in RD Riko Ribnica pomerili v izjemno napeti tekmi.

Rokometni klub Krško izpadel v tekmi za Pokal Slovenije

V sredo, 8. novembra 2023, se je v dvorani ŠC Krško odvila tekma za napredovanje v osmino finala Pokala Slovenije, kjer sta se ekipi RK Krško in RD Riko Ribnica pomerili v izjemno napeti tekmi, ki je navdušila domače navijače.

Po izredno izenačeni prvi polovici tekme, kjer je rezultat ob polčasu znašal 19:20 v korist Ribnice, so krčani v drugem polčasu ujeli pravi ritem in v 32. minuti uspeli prevzeti vodstvo, ter si priigrati tri zadetke prednosti. Navijači domače ekipe so bili nad videnim navdušeni, obe ekipi sta skozi celotno tekmo kazali izjemno igro in borbenost. V zadnjih minutah tekme je nasprotna ekipa ponovno uspela prevzeti vodstvo. Kljub trudu in zagnanosti je ekipi Krškega na koncu zmanjkalo nekaj točk za preobrat. Ribnica si je s suverenimi zadetki priborila prednost treh zadetkov in na koncu slavila zmago s končnim rezultatom 34:37, kar je krčane stalo napredovanja v tekmi za Pokal Slovenije.

Fotogalerija (Foto: Petja Šinigoj):

Naslednja tekma v Igu

Kljub izpadu je ekipa RK Krško pokazala izjemno predstavo in se odlično borila proti močnemu tekmecu, pomembno pa je, da se da se fantje hitro poberejo in se osredotočijo na naslednje izzive.
Prvi jih čaka že to soboto, na tekmi 9. kroga 1.B državne rokometne lige, ko se bodo v športni dvorani Ig pomerili z močno ekipo ŠD Mokerc – KIG, ki jim trenutno na lestvici sledi z dvema točkama zaostanka.

"Pričakujemo napeto tekmo, zato vabimo vse navijače, da se nam pridružijo na tekmi in fante tako spodbudijo in podprejo v boju za pomembno zmago," so zapisali v Rokometnem klubu Krško.

rokometni klub krško
šport

Pridružite se nam

Poglejte tudi