Skip to main content
V Posavju 21.2° C Nedelja, 28. 2024
24.01.2024
12:45
Foto: Karate klub Brežice
Od petka, 19., do nedelje, 21. januarja 2024, je v Športni dvorani Samobor potekal eden najmočnejših turnirjev v tem delu Evrope, in sicer že 32. karate turnir Grand Prix Croatia.

Sodelovalo je 29 držav s 233 ekipami in 1326 tekmovalci

Tega prestižnega turnirja se je udeležila tudi ekipa osmih tekmovalcev iz Karate kluba Brežice. Osvojili so štiri odličja, dve zlati (Gaja Štern in Sofia Popijač) ter dve bronasti (Gašper Štern in Eva Strgar). Poleg tega je peto mesto osvojila Kim Kerin in sedmo mesto Luka Cicvarić.

Prva sta v petek na tekmi nastopila naša mladinska reprezentanta Luka Cicvarić in Maja Lazanski. Luka je naprej nastopil v kategoriji kadeti, kjer je kljub odlični izvedbi dveh kat Anan Dai in Suparimpei v repasažu izgubil boj za medaljo ter tako osvojil sedmo mesto. Skoraj štiri ure kasneje je nastopil zopet, tokrat med mladinci. Kljub napornemu čakanju je kato Anan Dai izvedel močno in hitro, a po nekoliko nenavadnem sojenju moral tekmo končati že po prvem nastopu.

V istem času je nastopila Maja v kategoriji kata mladinke, in sicer kot ena najmlajših tekmovalk te kategorije. V drugem krogu tekme je izvedla težavno kato Suparinpei. Čeprav je dobila oceno, ki je bila višja od večine tekmovalk iz druge skupine, tokrat ni imela sreče z žrebom ter tako tekmo zgodaj končala.

Dva dneva kasneje pa so na tatamije stopili naši mlajši tekmovalci, ki so tokrat res navdušili. Gaja Štern je zelo pogumno nastopila v kategoriji kate najmlajše do 7 let. V finalu je premagala nasprotnico iz Hrvaške in osvojila prvo zlato odličje za KK Brežice.

Eva Strgar je tekmovala v kategoriji kate malčice do 10 let. Nastopila je zelo natančno in lepo ter v štirih kolih osvojila odlično tretje meso. Izgubila je le v polfinalu proti Pisnik Sari in še to za las z rezultatom 2 : 3.

Sofia Popijač je nastopila v kategoriji deklice do 11 let. Na tatamiju je v treh nastopih pokazala svojo izjemno nadarjenost in vse večjo dovršenost v izvedbah. Kot druga Brežičanka je tako zmagala in stopila na najvišjo stopničko na zmagovalnem odru.

Gašper Štern je tekmoval v kategoriji dečkov do 11 let. Tako kot Eva je v štirih kolih prišel do bronastega odličja. Izgubil je le proti Valu Štefaniču z rezultatom 2 : 3. Gašper iz tekme v tekmo napreduje, dela vse bolj borbeno in eksplozivno. 

Niko Cicvarić je nastopil kategoriji kate dečki do 12 let. Niko je tokrat imel smolo pri žrebu, saj je v prvem kolu, ko je odlično izvedel kato  Shi Shoshin, za las izgubil proti priviligiranem domačinu Pavlu Čičku iz Samobora, ki ga ni uspel povleči v repasaž. Niko bo svoj talent in znanje pokazala na eni izmed naslednjih tekem.

Kim Kerin je nastopila v kategoriji kate mlajše kadetinje do 13 let. V prvem kolu je nastopila proti kasnejši finalistki Maji Mari Pisnik, ki je Kim premagala, a jo je popeljala v boj za medalje v repasažu. Kim je morala na svoj zadnji nastop čakati vse do konca tekmovanja. V borbi za tretje mesto je kljub vidni utrujenosti lepo izvedla kato Shi Shoshin, kar pa je bilo tokrat v težki konkurenci premalo za zmago. Kim se je tako zadovoljila z osvojenim petim mestom in veliko novimi izkušnjami na res močnem turnirju.

Tekmovalce Karate kluba Brežice so v Samoboru spremljali trenerji Nastja Galič, Andrejka Dvornik in Metka Galič. Tako s prikazanim znanjem in napredkom kot z izkupičkom odličij svojih varovancev so bili več kot zadovoljni, saj so njihovi tekmovalci vse boljši in na vsaki tekmi pokažejo  nekaj novega znanja. Tokrat so blesteli mlajši, na starejše pa ponovno računamo na naslednjih tekmovanjih. Prvo pomembo bo mladinsko balkansko prvenstvo v Črni Gori.

karate klub brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi