Skip to main content
V Posavju 8.3° C Četrtek, 30. marec 2023
08.08.2021
07:42
Veliki dobrodelni koncert Viljem Julijan
Grafika: organizatorji
V soboto, 4. septembra, na velikem odru na Kongresnem trgu v Ljubljani pripravljajo dobrodelni koncert Viljem Julijan za otroke z redkimi boleznimi.

Dobrodelni koncert Viljem Julijan za otroke z redkimi boleznimi

Letos na koncertu nastopajo izjemni in priznani domači in tuji glasbeniki Vanna, Saša Lendero, Rebeka Dremelj, Jacques Houdek, Vesna Pisarović, Kvatropirci, Nina Strnad, Lea Sirk, Nuška Drašček, Trkaj, Elvira Hasanagić in Soulgreg Artist & Biglights Band.

Ta koncert je največji slovenski dobrodelni dogodek v podporo otrokom z redkimi boleznimi ter njihovim družinam. Je zelo odmevna vseslovenska prireditev, na njem pa vsako leto nastopijo zelo priznani glasbeniki. Na konertu so med drugim do sedaj nastopili Nina Pušlar, Gibonni,Perpetuum Jazzile, Tony Cetinski, Alya, Saša Lendero, Manca Špik, Rebeka Dremelj in številni drugi. Častno pokroviteljstvo koncerta pa so v preteklih letih podali predsednik Republike Slovenijm, predsednik Vlade RS,varuh človekovih pravic in ministrica za delo, družino in socialne zadeve.

Sobota, 4. september,
Kongresni trg, Ljubljana

Ustanovitelja društva sta starša fantka Viljema Julijana, glasbenik SoulGreg Artist in njegova žena Nina. Viljem Julijan je lansko leto po težki bitki pri starosti dveh let in pol preminil za smrtonosno neozdravljivo redko boleznijo, v svojem kratkem življenju pa je ganil celotno Slovenijo in postal glasnik malih borcev. Zgodba Viljema Julijana je ogromno prispevala k širjenju zavedanja o redkih boleznih in naslavljanju problematike, s katero se ti otroci soočajo. Gregor in Nina sta se zato zavezala k temu, da bosta kot ambasadorja in zagovornika malih borcev po svojih najboljših močeh pomagala tem otrokom in njihovim družinam, zato vsako leto pripravljata tudi veliki dobrodelni koncert Viljem Julijan. V samo slabih dveh letih delovanja društva sta za male borce zbrala in podarila že več kot 250.000€ donacij.

BREZPLAČNA OBJAVA

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja