Skip to main content
V Posavju -17.8° C Sobota, 1. april 2023
17.08.2022
12:05
GEN energija, Vrbina, Krško
Foto: ePosavje.com
Poročali smo že, da je prejšnji teden SDH zamenjal člane nadzornega sveta GEN energije. Zdaj je jasno tudi, kdo je novi predsednik nadzornega sveta in kdo je njegova namestnica.

Znan predsednik nadzornega sveta GEN energije

KRŠKO Slovenski državni holding (SDH) je prejšnji teden zamenjal člane nadzornega sveta GEN energije. Novi člani nadzornega sveta so tedaj postali Mateja Čuk Orel, Ivana Nedižavec Korada, Miloš Pantoš, Rok Marolt, Marijan Penšek in Žiga Debeljak, v nadzornem svetu pa ostajajo predstavniki zaposlenih Samo Fürst, Marjanca Molan Zalokar in Rene Jeromel. 

In njegova namestnica

In zdaj je jasno tudi, kdo bo nadzorni svet vodil. Nov predsednik nadzornega sveta GEN energije je po novem Žiga Debeljak. Njegova namestnica je postala Mateja Čuk Orel, ki je bila na tem že v času predsednika prejšnje sestave nadzornega sveta Cvetka Sršena.

Stari nadzorni svet je izgubil zaupanje lastnikov

Ob nedavni menjavi nadzornikov so v SDH-ju zapisali, da je "nekdanji nadzorni svet vezano na izpolnitev pričakovanj glede ureditve ustreznega korporativnega upravljanja v skupini GEN izgubil zaupanje SDH, ki se je iz tega razloga odločil za odpoklic in imenovanje novih članov nadzornega sveta, predstavnikov kapitala."

gen energija
energetika

Pridružite se nam

Zadnje novice