Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
08.06.2019
20:21
Foto: ePosavje.com
Ekipa krškega Kostaka je zmagovalka letošnje, že 35. Komunaliade, srečanja delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije. S 1160 točkami so za 93 točk premagali ekipo JP Ljubljanski potniški promet.

Pridruži se Facebook strani Kostak d.d.:

Kostak zmagovalci 35. Komunaliade

Drugi v športnih tekmovanjih, tretji v delovnih tekmovanjih

TREBNJE Na tekmovanju je nastopilo 63 ekip v 19 športnih tekmovanjih in 4 delovnih. Ekipa krškega Kostaka je v športnih tekmovanjih z 930 točkami osvojila 2. mesto, v delovnih tekmovanjih z 230 točkami 3. mesto in na koncu s skupnimi 1160 točkami še četrto leto zapovrstjo osvojila naslov najboljše ekipe.

Delovna tekmovanja

V delovnih tekmovanjih so se tekmovalci pomerili v aranžiranju šopkov, sestavljanju kanalizacijskih in vodovodnih sistemov ter v odvozu odpadkov, kjer je morala ekipa dveh tekmovalcev s šoferjem tovornjaka kar najbolj natančno in najhitreje končati zadano nalogo na poligonu. Krčani so zmago odnesli pri sestavljanju vodovodnega sistema, 2. mesto je osvojila ekipa na tekmovanju odvoza odpadkov, na 4. mestu pa je končala ekipa pri sestavljanju kanalizacijskega sistema.

Športna tekmovanja

Na športnem delu komunaliade so bili Kostakovi športniki najboljši v suvanju krogle, v moški in ženski kategoriji v vlečenju vrvi ter paintballu, drugo mesto sta osvojila tekača v štafetnem teku, košakarska ekipa pa je v tekmovaju 3x3 osvojila 3. mesto.

Sevničani na 17. mestu

Ekipa Komunale Sevnica je s 438 točkami osvojila 17. mesto. V moškem in ženskem vlečenju vrvi so Sevničani zasedli dve 2. mesti, v paintballu je njihova ekipa končala na 3. mestu. V vseh štirih delovnih tekmovanjih so sicer Sevničani zasedli 6. mesto.

(bš)

krško
komunala sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja