Skip to main content
Petek, 1. december 2023
28.04.2020
21:01
Koronavirus, 28. april 2020
Grafika: ePosavje
Koronavirus COVID19 v Posavju, torek, 28. april. V nadaljevanju novice spremljamo razvoj dogodkov in zbiramo vse informacije za Posavke in Posavce. Bi nam želeli kaj sporočiti? Beri naprej.

Kaj morate vedeti o koronavirusu COVID19?

Znaki bolezni so:

  • vročina,
  • kašelj,
  • občutek pomanjkanja zraka – oteženo dihanje, kar je običajno tudi za pljučnico.

Navodila za paciente:

Vse občane naprošajo, da v primeru stika, suma ali prisotnosti znakov podobnim Koronavirusu COVID19:

  • NE VSTOPATE v prostore zdravstvenih domov in ostalih zdravstvenih ustanov (zdravsteni domov, bolnišnice, urgence)
  • Prvi stik z zdravnikom vzpostavite telefonsko (osebni zdravnik, dežurni zdravnik)
  • Ostanite doma v izolaciji, izogibajte se vsakršnemu stiku z zdravimi osebami

TOREK, 28. APRIL 2020

(19:54) Sevniški gasilci znova dezinficirali

Ob 8.54 so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica opravili dezinfekcijo javnih površin na območju Doma upokojencev Impoljca in Loka, Policijske postaje, tržnice in Srednje šole v Sevnici, na približno 4000 kvadratnih metrov.

(17:27) Šest novih potrjenih primerov

V Posavju ostajamo pri številki 13

Do 27. aprila 2020 do 24. ure je bilo opravljenih 51.470 testiranj, od tega je bilo 1.419 pozitivnih testov. Po epidemioloških podatkih, ki so jih prejeli do sedaj, gre za 1.408 oseb. V primerjavi z nedeljo se je število okuženih povečalo za 6 (od tega 4 v Domu starejših oskrbovancev v Šmarju pri Jelšah), v Posavju ostajamo pri številki 13.

Gora nad Krškim, 2. april 2020

(17:15) Od ponedeljka, 4. maja, ponovno odprte cerkve

Razkuževanje rok pred vstopom v cerkev, maske bodo obvezne

Slovenski škofje bodo v ponedeljek, 4. maja 2020, ponovno odprli cerkve za udeležbo vernikov pri svetih mašah in drugih bogoslužjih. Pogoji za udeležbo vernikov pri sveti maši bodo razkuževanje rok pred vstopom v cerkev ter obvezna nošnja mask.

Navodila bodo objavili v četrtek

V ta namen bodo škofje izdali posebna navodila, v katerih bodo zapisana določila za prejem zakramentov (sveta spoved, krst, poroka, bolniško maziljenje), navodilo bo javno objavljeno v četrtek, 30. aprila 2020.

(15:59) Kmalu odprtje galerij, muzejev, knjižnic

Ukrepi se pričenjajo sproščati tudi na področju kulture. »Potem ko bomo dobili od strokovne zdravstvene komisije primerna poročila in odobritve, bo prišlo v naslednjih dneh ali v začetku maja do odprtja galerij, muzejev, knjižnic,« je na današnji novinarski konferenci povedal minister za kulturo Vasko Simoniti.

(15:09) Vseslovenska raziskava še do četrtka

Kot je na današnji novinarski konferenci povedal član svetovalne skupine v okviru Ministrstva za zdravje in predstojnik Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Miroslav Petrovec, je privoljenje za sodelovanje v raziskavi o razširjenosti novega koronavirusa, ki poteka približno teden dni, med prebivalstvom podalo 1.330 oseb. Do zdaj so vzeli 1.200 vzorcev, sprejemanje prijav pa so podaljšali do četrtka, 30. aprila. »Glede na to, da se iz neznanih razlogov povabljeni niso odzvali, smo se prejšnji četrtek odločili, da jih prijazno opomnimo in jih prosimo, ali bi morda to vseeno želeli narediti v tem vmesnem prazničnem času, tako da bomo omogočili vsem, ki bi se za študijo vseeno odločili, odvzem vzorcev do 30. aprila,« je povedal Petrovec.

(12:40) Brežiški glasbeniki in "Slovenija, od kod lepote tvoje"

Učenci in profesorji iz Glasbene šole Brežice so v teh koronadneh z združenimi močmi zapeli in zaigrali Avsenikovo Slovenija, od kod lepote tvoje. Zveni in izgleda tako: > VEČ

(09:05) Do nedelje zvečer 1413 oseb pozitivno potrjenih

Do nedelje, 26. aprila 2020 do 24. ure je bilo opravljenih 50.644 testiranj, od tega je bilo 1.413 pozitivnih testov. Po epidemioloških podatkih, ki so jih prejeli do sedaj, gre za 1.402 osebi. V Posavju ostajamo pri številki 13.

(09:02) Dobrodošli v nov dan, torek, 28. april 2020

Torek, 28. april, smo v sedmem tednu koronaštetja, povezanim s preprečevanjem širjenja virusa COVID-19 v Posavju. Ostanite zdravi!

Bi nam želeli kaj sporočiti?

Pišite nam na elektronski naslov info@eposavje.com ali v zasebna sporočila na družbenih omrežjih - poiščite @eposavje na Instagramu ali Twitterju, na Facebooku nas najdete na @ePosavje.com.

(eP)

koronavirus
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Novice iz Posavja