Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
11.04.2023
14:06
Rožman Pfeifer NEK
Foto: ePosavje.com
Za Nuklearno elektrarno Krško so, lahko bi rekli, kar zgodovinski dnevi. Po začetku delovanja suhega skladišča izrabljenega jedrskega goriva s torkom, 11. aprilom, tudi nov predsednik uprave.

Pfeifer je nastopil mandat predsednika uprave NEK

KRŠKO V ponedeljek, 10. aprila, je mandat potekel dolgoletnemu predsedniku uprave Nuklearne elektrarne Krško - Stane Rožman se je po 43 letih dela in 34 letih na čelu predsednika uprave upokojil. Konec decembra smo poročali, da ga je na tem mestu nasledil Gorazd Pfeifer. Novi predsednik uprave je v torek, 11. aprila, tudi uradno nastopil mandat predsednika uprave Nuklearne elektrarne Krško in je tako skupaj s članom uprave Sašo Medakovićem odgovoren za vodenje elektrarne in poslovanje družbe NEK v skladu z določili Meddržavne in Družbene pogodbe ter veljavno zakonodajo in standardi jedrske industrije, so sporočili iz Nuklearne elektrarne Krško.

Novi predsednik uprave je v NEK od leta 2000

Gorazd Pfeifer se je kolektivu Nuklearne elektrarne Krško pridružil leta 2000. "Po uspešnem šolanju v skupini, ki je kot prva opravila usposabljanje na popolnem simulatorju v elektrarni za pridobitev dovoljenja za upravljanje reaktorja v NEK, je začel svojo poklicno pot kot operater reaktorja, nadaljeval kot glavni operater in nato postal vodja izmene obratovanja. Hkrati je kot inštruktor na simulatorju usposobil dve ekipi novih operaterjev, vodil medresorsko koordinacijo aktivnosti in tako spoznaval druge organizacijske enote v elektrarni," so zapisali v Nuklearni elektrarni Krško.

Od operaterja reaktorja prek vodje proizvodnje kot predsednika uprave

In nadaljujejo, da se je Pfeifer izkazal kot izjemen strokovnjak in leta 2017 prevzel vodenje Proizvodnje z oddelki, ki skrbijo za varno in stabilno obratovanje ter koordinacijo remontnih aktivnosti. Z aktivno udeležbo v programih Svetovnega združenja operaterjev jedrskih elektrarn WANO (World Association of Nuclear Operators) Pfeifer nadgrajuje in izmenjuje znanja ter izkušnje v podporo varnemu in učinkovitemu obratovanju jedrskih elektrarn v svetu. In kot dodajajo, "je znanja in izkušnje je pridobival tudi na ameriškem Inštitutu za spremljanje obratovanja jedrskih elektrarn INPO (Institute of Nuclear Power Operations), je član Združenja Manager, odlikujeta ga visoka stopnja integritete in varnostne kulture."

nuklearna elektrarna krško
krško
energetika

Pridružite se nam

Novice iz Posavja